Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1129 від 27.07.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Уся користь крупи зійде нанівець: лікарі пояснили, з чим категорично не можна поєднувати гречку

Уся користь крупи зійде нанівець: лікарі пояснили, з чим категорично не можна поєднувати гречку

Гречка лідирує у рейтингу корисних каш. У цій крупі міститься білок, що легко засвоюється, крім цього вона багата харчовими волокнами, які створюють почуття ситості. Якщо ви часто їсте гречку, це допомагає нормалізувати травлення, знизити рівень цукру в крові і так далі. Проте є низка продуктів, з якими кашу краще не поєднувати.

Отже, з якими продуктами краще не поєднувати гречку?

Улюблена страва багатьох чоловіків – гречка з тушонкою. Це дійсно смачно, проте надає велике навантаження на роботу серця і всієї серцево-судинної системи.

Гречка з молоком, як свідчать дослідження, може призводити до розладу шлунка.

Багато хто любить гречку з цукром, але важливо враховувати, що гречка сама по собі збільшує в’язкість крові, а разом із цукром ризик тромбозу істотно зростає.

Багато хто кладе в гречку зелень, зокрема, петрушку. Гречка збільшує в’язкість крові, а зелень може посилювати цей ефект через високий вміст вітаміну К.

Найчастіше гречку готують як гарнір до м’яса або сосисок. Причому із жирною підливою. На думку лікарів, це погане поєднання, оскільки організму вкрай важко це все переробляти.

27.07.2023



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2023p. 
На головну сторінку