Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1135 від 08.09.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Морозиво «Ведмедик»

Морозиво «Ведмедик»

Для пломбіру: 380 г молока; 460 г вершків 33%; 160 г цукру; 10 г крохмалю. Глазур: 200 г какао-масла; 130 г шоколаду; 30 г хрустких вафель – роялтин (можна взяти готові вафельні листи, у мене були горіхи, десь грам 50).

Готуємо морозиво. 50 гр молока змішайте із крохмалем. Молоко, що залишилося змішайте з цукром, доведіть до кипіння, влийте розведений крохмаль і, помішуючи, дочекайтеся, щоб він заварився, а суміш загуснула. Готовий молочний кисіль охолодіть та поставте в холодильник на 4 години. Злийте вершки до м’яких піків, змішайте з процідженим киселем і пропустіть через морозивницю. Якщо у вас немає машинки, доведеться перемішувати суміш кожні 15 хвилин.

Готове м’яке морозиво розкладіть у формочки, вставте палички і відправте в морозилку на заморозку.

Приготуйте глазур. Якщо у вас вафельні листи, то подрібніть їх у велику крихту. Какао-масло розтопіть, додайте шоколад і добре перемішайте. Глазур повинна бути гладкою, однорідною і блискучою. У глазур додайте вафельну крихту, перемішайте.

Морозиво вийміть з форм. Занурюйте ескімо в глазур. Глазур на холодному швидко застигає і набуде матового відтінку. Зберігати в морозилці, загорнутим у фольгу або плівку до 2 місяців.

08.09.2023



Рівне-Ракурс №10 від 08.09.2023p. 
На головну сторінку