Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1144 від 10.11.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Гарбузові завиванці

Гарбузові завиванці

Тісто: 245 г гарбузового пюре; 2 яйця; 58 г води; 60 г м’якого вершкового масла; 500 г борошна; 30 г сухого молока; 15 г свіжих дріжджів; 45 г коричневого цукру; 10 г солі; 1 ч. л. кориці; 1/4 ч. л. меленого імбиру; 1/4 ч. л. меленої гвоздики (опціонально); трохи вершкового масла для змащування тіста.

Начинка:

1 ст. л. кориці;

60 г коричневого цукру;

60 г цукру звичайного;

родзинки, сушена журавлина за бажанням.

Глазур:

115 г цукрової пудри;

2-3 ст.л. гарячого молока.

Зі всіх інгредієнтів замісити м’яке еластичне тісто. Викласти в змащену олією миску, закрити плівкою, залишити на 1,5 год.

Готове тісто обім’яти і розкачати в прямокутник 55х35 см. Змастити розтопленим вершковим маслом. Залишаючи краї, насипати суміш із кориці та цукру по всьому прямокутнику, залишивши верхній та нижній край чистими. За бажання посипати родзинками або журавлиною. Скачати у щільний рулет. Розрізати рулет на 12 шматочків.

Викласти заготовки в змащену маслом жароміцну форму, залишаючи між булочками трохи місця. Залишити для підйому на 60-70 хвилин.

Випікати при 190°С, 25-30 хвилин. Вийняти з духовки, дати постояти 5 хвилин, потім перевернути на решітку і охолодити. Після цього викласти у форму і полити глазур’ю.

10.11.2023



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2023p. 
На головну сторінку