Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1146 від 24.11.2023p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

№10

№10

У вівторок, 21 листопада, з’явилась офіційна інформація про те, що Верховна Рада проголосувала за кандидатуру нового керівника Фонду держмайна України. Ним став діючий начальник Рівненської обласної військової адміністрації Віталій Коваль. Таким чином, підтвердилась інформація, що в нашій ОВА буде новий начальник.

Рівненська область відноситься до тих областей, де очільники обласних адміністрацій працюють досить довго. За тридцять два останні роки у нас було дев’ять керівників обласних адміністрацій. В різні роки їх посади називались по-різному, але суті це не змінює. За ці три десятиріччя областю керували: Роман Василишин, Микола Сорока, Василь Червоній, Віктор Матчук, Василь Берташ, Сергій Рибачок, Віталій Чугунніков, Віталій Муляренко і Віталій Коваль. Тобто, в середньому очільник обласної адміністрації працював більше трьох років. По-різному склалась доля колишніх керівників, але в подальшому високі столичні посади вони не обіймали. Хоча, Віктор Матчук був народним депутатом, але це трохи інша гілка влади. Призначення Віталія Коваля на посаду голови Фонду держмайна є, без сумніву, підвищенням і оцінкою його діяльності на посаді начальника Рівненської ОВА. Оцінкою однозначно позитивною.

Тепер є цікаве – те, хто ж його замінить на посаді. За даними офіційного сайту Рівненської ОВА, виконувати обов’язки начальника Рівненської ОВА буде перший заступник начальника – Сергій Подолін. Сьогодні немає сенсу гадати «на кавовій гущі» хто стане новим керівником області і як швидко це станеться. Треба згадати, що керівника виконавчої влади області в нас не обирають, як, наприклад, міського голову, а призначають. Хоча, вже кілька тижнів чутки про кандидатів на вакантну посаду начальника ОВА точаться, але поки не буде офіційного повідомлення, вони так і залишаться чутками…

24.11.2023Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 24.11.2023p. 
На головну сторінку