Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1166 від 18.04.2024p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Лабораторія стовбурових клітин працюватиме на базі госпіталю у Клевані

Цей первинний матеріал використовуватимуть для лікування травм спинного мозку. Про це на своєму Telegram повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

– Лабораторія працюватиме у новому реабілітаційному корпусі КП «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» РОР, який почали будувати минулого року. Її відкриття стане можливим завдяки досвіду партнерів з Канади, домовленостям з Ізраїлем, Великою Британією та Литвою щодо подальшої співпраці у цій сфері, – розповів голова РОР.

З роботою майбутнього корпусу та послугами, які вже надають у госпіталі, напередодні ознайомилися представники Волинської обласної ради та народна депутатка Ірина Констанкевич. Вона є першою заступницею голови Комітету ВРУ з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Нагадаємо, що Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни – один із найбільших реабілітаційних центрів України, де відновлюють здоров’я наші захисники і захисниці. Тут спеціалізуються на лікуванні складних спінальних і черепно-мозкових травм. Спільно з міжнародною командою реабілітологів, наші медики застосовують для бійців сучасні методи відновлення.

– Колеги з Волині сьогодні працюють над розширенням реабілітаційних послуг, адже потреба в них зростає постійно. Тому досвід нашого профільного медпідприємства – неабияк корисний. Ми ж як обласна рада в цьому питанні завжди відкриті для співпраці і готові спільно долати ці непрості виклики, – зауважив голова РОР Андрій Карауш.

18.04.2024За повідомленням пресслужби Рівненської обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 18.04.2024p. 
На головну сторінку