Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №319 від 22.11.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія

Дебати у розпалі

Частину - продамо, іншу – знецінимо

Атмосфера чергового пленарного засідання Рівнеради була очікуваною: повний безлад, хіба що інші акценти та розстановка політичних сил. Цього разу в дебати вступили БЮТівці та “регіонали”.

Відомий факт, що коли питання стосується землі, кожен “тягне ковдру” на себе. Головне - під гаслом “для міста”. Цього разу мова йшла про три земельні ділянки на вулиці Костромській біля Пагорбу Слави. Загальна площа ділянок становить 12 гектарів. І справа навіть не в тому, як правильно їх здавати в оренду - через конкурс чи аукціон. Головне, що результати поіменного голосування, якого так прагнули бютівці й яке затягнулося на півтори години, абсолютно точно спрогнозували “регіонали”. Ще до початку сесії голова міської фракції Партії регіонів у Рівнераді Олексій Губанов сказав, що з трьох запропонованих ділянок лише одну вирішать здати в оренду. Для чого? Таким чином можна знецінити інші дві площі, які згодом впадуть у ціні, і відповідно… платитимуть за оренду дешевше. Так і сталося, - вирішили здати в оренду лишу одну ділянку площею 6 гектарів.

Голова міської фракції НСНУ у Рівнераді Сергій Васильчук зазначав, що державна політика України полягає насамперед у залученні інвесторів і створенні нових робочих місць. Тому, якщо в Рівному й з’являться нормальні заклади, то лише через конкурс. В свою чергу бютівці відстоювали позицію проведення аукціону, при цьому явно плуталися у поглядах і суперечили самі собі. Наприклад, Станіслав Рязанов заявив: “Гроші потрібні сьогодні, треба проводити аукціон”. При цьому Юрій Торгун доречно зауважив, що соціальних гарантій швидкого надходження коштів шляхом аукціону немає. Інші політичні сили відкрито критикували позицію БЮТ і звинувачували у безпідставному гальмуванні сесії.

Довго говорили, і нарешті прийняли рішення, що у Рівному буде Палац спорту - без казино та ігрових автоматів. Слава Богу, хоча б це вирішили.

22.11.2007Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 22.11.2007p. 
На головну сторінку