Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №322 від 13.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Пауерліфтинг

В “Інваспорті” вітають переможців!

З медалями повернулася збірна України з пауерліфтингу серед спортсменів з вадами зору зі світової першості з жиму штанги лежачи. Турнір пройшов у місті Чеське Будейовіце (Чехія).

У зв’язку з участю у літніх Всесвітніх спортивних іграх на світовий форум не приїхали кілька найсильніших збірних. Проте головні суперники українців - Іран та Росія - у Чехії все ж виступили.

Незважаючи на конкуренцію, наша збірна підтвердила своє реноме фаворита. Жіноча команда України посіла перше підсумкове місце. Чоловіки ж задовольнилися третім загальнокомандним місцем.

Більш, ніж вдало, виступили у Чехії представники Рівненської області. Галина Галинська та Ірина Харчук здобули золоті медалі у своїх вагових категоріях. Роман Набухотний виборов срібну медаль, а Володимир Копитюк - бронзову.

Готував збірну команду до чемпіонату світу заслужений тренер України Михайло Коверза.

Тепер збірна України готується до чемпіонату світу з пауерліфтингу, який 2008 року пройде в Майямі. За попередньою інформацією, участь у турнірі візьмуть більше двадцяти команд зі всієї планети. Крім того, влітку у Китаї відбудуться паролімпійські ігри. Найімовірніше, пауерліфтинг також увійде до переліку паролімпійських дисциплін.

Сам старший тренер збірної так оцінив досягнення своїх підопічних: “Чудово виступила наша жіноча збірна. Що ж до чоловіків, то тут нам дещо не пощастило. У деякій мірі причиною цього стало суддівство. У принципі, ми були готовими до такого. Природно, що арбітри допомагали саме чеським спортсменам, - розповідає Михайло Коверза. - Зазначу, що уся суддівська колегія складалася з чехів, а це неприпустимо з точки зору регламенту змагань, але мої апеляції ні до чого не призвели. У підсумку нам дісталося лише третє місце. Перше здобула Росія, друге - Іран. Загалом задоволений самовіддачею колективу. Хотів би відзначити роботу нашого масажиста, Лариси Кунець, яка займалася і харчуванням, і проживанням, і відновленням сил команди. Дуже їй вдячний”.

13.12.2007Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 13.12.2007p. 
На головну сторінку