Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №323 від 20.12.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У тихому болоті - чорти водяться

Помилився квартирою? Отримуй бітою!

Помилився квартирою? Отримуй бітою!

Днями працівники УБОЗу затримали групу осіб, які на околиці Рівного знущалися над людьми

Виявляється, для того, щоб стати жертвою насилля, потрібно небагато: випадково помилитися адресою в дві години ночі, - так, як це трапилося з трьома молодими рівнянами в мікрорайоні Ювілейному обласного центру. Бідолахи просто сплутали під’їзди і натиснули на кнопку дзвінка іншої квартири. Звідти вийшла розлючена панянка. Зі словами - “я вас навчу правилам етикету, аби ночами мене не турбували!”, - гримнула дверима. Не встигли пізні гості вийти з під’їзду, як до будинку під’їхала іномарка.

Все відбувалося дуже швидко, як у кіно. Двох 19-річних рівнянок та чоловіка, які вийшли з під’їзду, водій та пасажири авто силоміць посадили в машину і повезли на околицю обласного центру в сторону Дубна. Незабаром до них під’їхала ще одна іномарка. Два авто зупинилися в невеличкій лісопосадці, яка знаходилася неподалік траси. І почалося...

З автівок вийшли троє молодиків та одна жінка. Наказали сполоханим жертвам вийти з транспорту, після чого почали їх “виховувати”...

За словами 19-річної Наталі (ім’я змінене), молодики спочатку били їх бітами. У перервах між цим заняттям “великі інквізитори” розпивали спиртні напої та навчали рівнян бути “чемними”. Пояснень та виправдань жертв не слухали. Дівчата, окрім численних травм від побиття, зазнали ще різного роду принижень. Чоловік, який був з дівчатами, постраждав трохи менше.

“Мовчіть, бо у нас є зв’язки!”

Холоднокровне знущання тривало кілька годин на відкритому просторі у лісочку, незважаючи на прохолодну погоду (це відбувалося два тижні тому). Садисти переїжджали з місця на місце, зупиняючись у різних місцях, неподалік обласного центру, та продовжували глумитися над об’єктами “виховання”.

Задовольнивши звірячі інстинкти, відібрали у жертв мобільні телефони та золоті вироби. Після цього відпустили рівнян, але наголосили, щоб вони тримали язик за зубами з приводу цієї пригоди. Мовляв, “у нас є зв’язки навіть у правоохоронних органах, і вас ніхто не зможе захистити!”

Опинившись на волі, молоді люди звернулися за допомогою в лікарню. Медики на тілі жертв виявили численні синці, одній з них навіть складали ніс по частинках.

Постраждалі, як вони самі розповідають, попервах не мали наміру звертатися до правоохоронців - боялися погроз зі сторони бандитів. Однак, через два тижні після цієї пригоди, про страшний випадок стало відомо й працівникам міліції. Вони, в свою чергу, вирішили перевірити чутки на достовірність та розпочали слідство. Співробітники управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВСУ в Рівненській області спрацювали оперативно. Вже за кілька днів встановили учасників катувань.

Рятували людину - потрапили в пастку

Як виявилося, всі вони були найманими працівниками тієї панянки, до якої випадково втрапили вночі молоді рівняни, помилившись адресою. За попередніми даними, ці молодики займалися ремонтом її помешкання, дехто з них працював в охороні її приватного підприємства. Що цікаво, молодики, які знущалися з рівнян, раніше не потрапляли в поле зору правоохоронців, не були судимі. Свої дії пояснюють працівникам УБОЗу тим, що хотіли провчити нахабну молодь.

Жертви насилля розповіли, в свою чергу, як вони опинилися не в тому місці та в небажаний час. Як виявилося, 19-річна Наталя напередодні події мала неприємну розмову зі своїм приятелем, який у розпачі розповідав про свої наміри покінчити життя самогубством. Вона пішла до подруги та її чоловіка, аби порадитися, як їй діяти в цій ситуації. Вирішили їхати до того хлопця. Викликали таксі. Що було далі, ви вже знаєте...

- Злочин резонансний, - каже начальник відділу УБОЗ УМВСУ в Рівненській області Вадим Нагорний. - У Рівному подібного давно не було. Розслідування цієї справи триває.

20.12.2007Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2007p. 
На головну сторінку