Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №332 від 21.02.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ранкова пожежа

Замість сердець запалав диван

Замість сердець запалав диван

Вже ніколи не зустрінуть день усіх закоханих двоє парубків із Володимирця. Їхні молоді життя забрав звичайний недопалок...

Того дня жителі Володимирця прокинулися від тривожного звуку сирен пожежно-рятувальних автомобілів. На годиннику була п’ята ранку.

За кілька хвилин до цього на пункт рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в одній із квартир двоповерхового будинку. Щодуху пожежники поспішали на допомогу. Там на них вже чекала схвильована мешканка будинку, яка розповіла, що сходові марші під’їзду заполонив дим, а у вікні квартири, що на другому поверсі, палахкотить вогонь.

Завдяки цінній інформації мешканки, рятувальники змогли вчасно зорієнтуватися і відразу наділи на себе апарати захисту дихання. Кілька кроків... і ось вони вже в помешканні. В одній із кімнат горів диван, а поруч лежали тіла двох чоловіків.

Не зволікаючи, рятувальники обережно винесли їх із палаючої квартири на свіже повітря і передали до рук працівників швидкої допомоги, яка вже стояла під будинком. Проте як не намагалися лікарі повернули чоловіків до тями і до життя, зусилля їх були марними, оскільки постраждалі були вже мертвими.

Вогонь погасили, тліючий диван винесли на вулицю, тіла забрали до моргу... Вони були ще такі молоді, й, як з’ясувалося, необачливі.

Зморені алкоголем, 32-річний син власниці квартири Євген та його 17-річний товариш Юрій, відпочивали із цигарками в руках. Один із недопалків опинився на дивані...

Така сама доля спіткала й пенсіонера з Подолян, що у Гощанському районі. Часу від того моменту, коли сусіди побачили вогонь й викликали рятувальників, виявилося замало. Сталося лихо - чоловік загинув в одній із кімнат свого дерев’яного будинку. Він докурив останню в своєму житті цигарку…

До речі

Станом на 18 лютого 2008 року в Рівненській області виникло 133 пожежі, у яких загинули 21 громадянин і дві дитини, травми отримали 5 осіб. Від початку року 17 чоловік загинули на пожежах від шкідливої звички.

21.02.2008Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.02.2008p. 
На головну сторінку