Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №341 від 24.04.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Конфлікт інтересів

Війна не на жарт, а за газ

Війна не на жарт, а за газ

Хімічний гігант Рівненщини ВАТ “Рівнеазот” потерпає через обіцянки НАК “Нафтогаз України” перекрити підприємству газ. Якщо, звісно, йому не виділить відповідних лімітів газу дочірнє підприємство “Нафтогазу” - “Газ України”.

“18 квітня на адресу нашого підприємства надійшла факсограма “Нафтогазу України” з попередженням про відключення природного газу з понеділка, 21 квітня, - сказано в повідомленні “Рівнеазоту”. - Але ми маємо договірні відносини зі спільним підприємством “Укргаз-Енерго”, а не з компанією “Газ України”.

На “Рівнеазоті” підкреслюють, що, за їх інформацією, “Укргаз-Енерго” виділив заводу ліміти газу на квітень й повідомив про це дочірню компанію “Нафтогазу України” - “Укртрансгаз”. Підприємство має намір найближчим часом звернутися в Антимонопольний комітет із проханням притягнути “Нафтогаз України” до відповідальності за порушення конкурентного законодавства.

А у ймовірний час припинення постачання газу на підприємство приїхав голова облдержадмінстрації Віктор Матчук, аби на власні очі побачити зупинку гіганта хімічної промисловості. Однак до цього радикального заходу справа не дійшла, і газ на ВАТ “Рівнеазот” постачають і надалі.

- Це чітко спланована Дмитром Фірташем акція, - так прокоментував ситуацію на ВАТ “Рівнеазот” народний депутат України від фракції БЮТ, голова обласної організації політичної партії ВО “Батьківщина” Юрій ПРОКОПЧУК. За його словами, Фірташ не хоче втрачати свого впливу у газовій галузі, - адже він тісно пов’язаний з РосУкрЕнерго. Тому й не планує переходити на прямі поставки газу від “НафтогазУкраїна”, щоб не платити кошти до Державного бюджету.

24.04.2008Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 24.04.2008p. 
На головну сторінку