Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №366 від 16.10.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія обласної ради

“Дай мільйон, дай мільйон”

На 23 сесії Рівненської обласної ради п’ятого скликання депутати досить енергійно обговорювали обласну програму європейської та євроатлантичної інтеграції України. Дискусію зумовила необхідність виділити один мільйон гривень на поширення серед населення області об'єктивної інформації з метою сприяння формуванню громадянами власної думки щодо членства України в ЄС та НАТО.

Найактивнішим у цій справі виявився депутат від фракції партії Регіонів Анатолій ЮХИМЕНКО, який категорично відмовився підтримати виділення коштів на це, і запропонував краще профінансувати реставрацію Свято-Троїцького монастиря, що в Острозькому районі. “Якщо на те пішло, нехай НАТО та Євросоюз займаються саморекламою за власні кошти, а не за місцеві” - порадив пан Юхименко.

У свою чергу депутат від УНП Василь ЧЕРВОНІЙ поскаржився на пряму антиукраїнську агітацію з боку деяких російських телеканалів, які транслюються по кабельному телебаченню. “Адже ми українці і маємо відстояти своє право бути ними”, - зауважив пан Червоній. І тому він пропонує прийняти жорсткі методи для вирішення цієї проблеми.

Регіонал Юхименко на скаргу колеги-депутата вніс пропозицію: “Потрібно взяти НАТОвські літаки і таранити ними російські канали”. Таким чином, проблема зникне сама по собі, а кошти залишаться на розвиток культури та медицини.

Втім, у решти депутатського корпусу з цього приводу була власна думка і вони проголосували за виділення одного мільйона гривень на пропагування курсу на Євросоюз та НАТО.

Не менш сенсаційною подією цієї сесії стала заява голови фракції УНП Василя Червонія, який повідомив про те, що саме через голову Рівненської облдержадміністрації Віктора Матчука бюджет області не поповнився 50-ма мільйонами гривень. “Ця ситуація виникла у зв’язку з тим, що власники ВАТ “Рівнеазот” продали фонди підприємства кіпрській компанії, з чого вони отримали мільйонні прибутки і повинні були сплатити податок у розмірі 250 мільйонів гривень. Але податкова адміністрація за погодженням з Рівненською ОДА дала відтермінування “Рівнеазоту” на сім місяців. Через це обласний бюджет досі не отримав 50 мільйонів гривень. А ці кошти можна було б використати на нагальні потреби” - говорить Василь Червоній. Відповідно до цього лідер фракції УНП пропонує звернутися з відповідним запитом до Рівненської ОДА з проханням прокоментувати дану ситуацію.

16.10.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 16.10.2008p. 
На головну сторінку