Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №377 від 30.12.2008p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

“Різдвяні дари” Рівного

“Різдвяні дари” Рівного

Доторкнутися до різдвяної казки так легко, потрібно лише захотіти та широко відкрити серце і душу для сприйняття довершеності, яка оточує нас щодня і всюди. Краса врятує світ, а мистецтво їй в цьому допоможе.

Нещодавно у відділі мистецтв Рівненської державної обласної бібліотеки відбулася презентація Міжнародної молодіжної виставки-конкурсу авторських робіт “Різдвяні дари”, яка проходить під девізом “Зробимо наші свята щедрими та колоритними”. Ініціатором святкової мистецької виставки виступив її автор і керівник, художник Тарас БІЛЬЧУК.

Вже другий рік поспіль у Рівному проводиться ця святкова акція, яка увібрала в себе авторські роботи митців із Рівного, Чернівців, Львова та Києва. Також цього року до виставки долучилися молоді професійні митці та народні умільці зі США, Білорусії, Польщі та Чехії, що надало виставці більшого розмаху та значно збагатило її. Відбір робіт для Міжнародної виставки проходив у три етапи, перший з яких завершився 10 грудня 2008 року. Тоді й стали відомі імена тих, хто братиме участь у конкурсі.

Завідувач відділу мистецтв Рівненської державної обласної бібліотеки Олена СИСЮК розповіла, що цьогоріч в експозиції представлено понад 40 авторських робіт із різних видів мистецтва. “На конкурс відбиралися вишукані, оригінальні, авторські художні роботи із живопису, графіки, скульптури малих форм, художніх виробів зі скла, різьби по дереву, вишивки та авторської художньої фотографії”, - повідомила пані Олена.

Особливої уваги і захоплення варта робота найменшої, 15-річної, учасниці конкурсу Марійки ГАВРИЛЮК із Деражного, яка працює у техніці викладання картин бісером. На виставці представлена її авторська робота “Ручниця”, на якій зображена Божа Матір із маленьким Ісусиком на руках.

Започаткування такого проекту дає змогу відкрити найталановитіших та найяскравіших творчих людей нашого часу. “Завдяки таким яскравим взірцям нових талантів, їхній силі та наполегливості, ми зможемо розвинути міжнародний імідж українського мистецтва, підняти рівень національної свідомості українського народу, який так потрібний для розбудови надійного майбутнього Української держави”, - наголошує автор виставки пан Тарас.

Оглянути виставку можна до 19 січня 2009 року. У фінальному етапі визначать переможців, які отримають грошові винагороди - від 500 до 1000 гривень.

30.12.2008Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2008p. 
На головну сторінку