Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №380 від 22.01.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нешкідливі поради

Яблука без черв’яків – несправжні

Яблука без черв’яків – несправжні

Ще раз - про наші яблука, які є в кожному українському садку. Адже яблука - це натуральний сорбент. Вони багаті пектином - білком, який чистить кишечник, і флавоноїдами, які зв’язують вільні радикали, запобігаючи розвитку пухлин.

А ще яблука додають сили - завдяки мінералам магнію, фосфору, кальцію, калію, селену і йоду, а також вітамінам С, В1, В2, РР, Е і А. Яблука чудово відновлюють сили після втоми, стресів, при хворобі. Причому всі ці вітаміни зберігаються головним чином у шкірці і тонкому шарі м’якоті. Саме тому дієтологи рекомендують ретельно мити, але у жодному разі не чистити яблука.

Знижують холестерин. Двотижнева яблучна дієта знижує рівень цієї речовини в крові людини на 30 відсотків.

Очищають зуби. Цими скромними фруктами можна замінити зубні щітки. Досить тільки з’їсти одне яблучко натщесерце - і зубна емаль природним чином очиститься від нальоту, а в промасованих яснах поліпшиться кровопостачання.

У цих круглобоких плодах присутні органічні кислоти: яблучна, лимонна, саліцилова та бор. Завдяки цьому яблука стимулюють вироблення жовчі й шлункового соку. Отже, одне яблуко за 20 хвилин до їжі - і завжди буде гарний апетит.

Небажано їсти сирі яблука людям з виразковою хворобою, особливо 12-перстої кишки. Кислота, що міститься в яблуках, дратуватиме слизову хворого. Хоча можна з’їсти одне яблучко після їжі.

Не варто також їсти кісточки з яблук - в них є небезпечна синильна кислота. Не слід пити заварене листя яблуні, як чай, бо можуть з’явитися ознаки цукрового діабету.

1. Найкращі яблука - ті, які при розрізі швидко темніють і мають яскраве забарвлення. Найкраще купувати ці фрукти у людей, а не на розкладках, де ці фрукти, покриті воском, втрачають усяку користь.

2. "Знак якості" справжнього яблука - черв’ячок, тому що він завжди вибирає тільки кращі екземпляри.

22.01.2009Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 22.01.2009p. 
На головну сторінку