Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №393 від 23.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Незаконно

Браконьєрів шукають біля риби

Браконьєрів шукають біля риби

Троє громадян ловили рибу за допомогою забороненого знаряддя лову на річці Пляшівка у Радивилівському районі. Інформація до правоохоронців надійшла від рибалок-любителів, і співробітники Радивилівського райвідділу міліції спрацювали миттєво.

- Маємо факт використання електролову, - коментує випадок начальник управління Держрибоохорони в Рівненській області Валентин БОНДАРЧУК. - Крім цього, вилучено підсак з проводами, прилад-перетворювач, акумулятор, ри-бу та одну ондатру.

На запитання, чим вони тут займалися, один із затриманих відповів: “Ловив рибу”. Мовляв, не знав, що за використання електролову передбачена відповідальність.

Валентин Бондарчук зауважує, що більшість порушників узагалі відмовляються спілкуватися з інспекторами Держрибоохорони. Щоправда, їм таки доводиться це робити на засіданнях суду.

- За нанесені державі збитки браконьєрам доведеться відшкодувати вісімсот гривень, - каже начальник управління Держрибоохорони в області. - Справа розглядатиметься в Радивилівському районному суді. За таке порушення законодавство передбачає адміністративну відповідальність у вигляді штрафу до 3400 гривень або позбавлення волі на термін до трьох років.

Затримані порушники Правил рибальства, окрім передбаченого штрафу, відшкодовуватимуть також кожен незаконно виловлений екземпляр: за річкового рака - 1,7 гривні; за плітку, синця, підуста - 10,2 гривні; за коропа, ляща, лина, в’язя - 25,5 гривні; за окуня, головня, плоскирку, карася - 5,1 гривні; за судака, сазана, білого та чорного амура, білого та строкатого товстолоба, щуку, вугра, форель, минька - 51 гривню; за сома - 85 гривень, а за морену звичайну (вусача) - 102 гривні.

За словами начальника Управління громадської безпеки УМВС Михайла БОНДАРЧУКА, з 1 квітня до боротьби з браконьєрством та іншими порушеннями правил рибальства долучаються правоохоронці.

- У нас налагоджена тісна співпраця з працівниками Держрибоохорони, - розповідає Михайло Сергійович. - Завдяки спільним діям у браконьєрів вилучили 67 кілограмів риби, склали 51 адміністративний протокол, порушили дві кримінальні справи.

Перевіряються і ринки Рівненщини. Зокрема, з прилавків останніх з 1 квітня було вилучено 12 кілограмів риби.

Профілактичні заходи триватимуть до 10 червня.

23.04.2009Марина НОНКА, Михайло МЕЛЬНИК



Рівне-Ракурс №10 від 23.04.2009p. 
На головну сторінку