Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №393 від 23.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У місті

Атрибутики не буває мало

Визначити перелік об’єктів, які, на думку членів міськвиконкому, є символікою Рівного, вирішили на останньому засіданні. Справа у тім, що, починаючи з 2000 року, в місті діє податок за використання міської символіки. За словами заступника міського голови Сергія ВАСИЛЬЧУКА, він більше номінальний, ніж бюджетоформуючий, оскільки складає 0,1 відсотка від прибутку.

Але, як зазначив начальник управління бюджету і фінансів Рівненського міськвиконкому Віктор ШУЛЬГА, оскільки, використовуючи для власного збагачення символіку, людина має звернутися за дозволом до міської влади, це значно координує процес використання. Тому в Рівному необхідно створити єдиний дозвільний центр, який би займався розв’язанням усіх питань.

Міський голова Рівного Володимир ХОМКО ж зазначив, що бізнесмени, які готові вкласти гроші у атрибутику, є, вони просять лише законні права для початку роботи. Але перед тим було б краще для міста, якби перелік об’єктів, що становлять символіку міста, таки затвердили. Невже окрім герба та прапора немає що показати і чим пишатися?

Діти не лишаться на самоті

- За І-й квартал 2009 року сиротами стало восьмеро дітей, - зазначила заступник начальника служби у справах дітей Світлана ПЕРЕТЯТКО.- Четверо вже влаштували у сім’ї опікунів, на двох оформлена опіка, одна дитина оформлена у прийомну сім’ю, одна - в дошкільний спеціальний будинок і вирішується питання щодо її усиновлення. Найменшій, від якої відмовилися батьки, виповнилося лише 9 місяців. Наразі вона перебуває у Рівненській обласній дитячій лікарні і розглядається питання щодо її переведення до дитячого будинку.

Разом із тим, протягом 2008 року 25 дітей знайшли свої сім’ї - їх усиновили. Порівняно з іншими областями, це досить високий показник. Тішить і те, що тенденція щодо залишених дітей зменшується, а рівень усиновлення - навпаки, зростає.

23.04.2009



Рівне-Ракурс №10 від 23.04.2009p. 
На головну сторінку