Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №394 від 30.04.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Отакої!

Брат пішов на брата з кухонним ножем у руках

Того дня 18-річного рівнянина Віталія мали проводжати в армію. У селі Малатин Гощанського району на подвір’ї господарства його діда накрили столи... Але святковий обід став поминальним, а майбутній солдат Збройних Сил України вирушив на місцевий цвинтар…

- 19 квітня 2009 року в Гощанський райвідділ міліції надійшло повідомлення про знайдений труп молодого чоловіка з ножовим пораненням грудей, - розповідає начальник Гощанського РВ УМВС України в Рівненській області Віталій САФОНІК. - Не без втручання старшого дільничного інспектора мі-ліції Гощанського РВ Сергія МРУГА, який обслуговує Малатин, вдалося розговорити свідків та затримати підозрюваного у вбивстві 18-річного юнака. З’ясувалося, що віку Віталієві вкоротив його старший брат Андрій.

Напередодні в село Малатин до свого діда з Рівного приїхали два рідних брати. Після вживання спиртних напоїв між ними виникла сварка, під час якої Андрій наніс молодшому брату удар кухонним ножем у ділянку серця. Він став фатальним, і Віталій помер.

Старший брат відразу зник з місця події, але завдяки чітким та оперативним діям працівників міліції був затриманий у Рівному. За даним фактом порушена кримінальна справа за ст.115 Кримінального кодексу України - умисне вбивство. На даний час Андрій перебуває в ізоляторі тим-часового тримання Рівненського МВ УМВС.

За словами Віталія Сафоніка, Андрій втік спочатку в ліс, потім сів на попутні “Жигулі”, намагаючись якнайшвидше потрапити додому. Проте правоохоронці випередили його і чекали втікача у квартирі батьків в обласному центрі. А згодом довідалися, що ніж, якому судилося обірвати життя Віталія, Андрій взяв у літній кухні діда, а удару завдавав, дивлячись у рідне обличчя.

Свідок Олександр, житель села Малатин, розповів, що конфлікт між братами спалахнув ще у центрі села.

- Ми з хлопцями сиділи в Малатині на зупинці, - пригадує Олександр. - Підійшов Андрій, з усіма привітався і відразу почав чіплятися до Віталіка. Брати побилися. Віталік запропонував піти за сумками, - адже ми збиралися на пікнік. Я з двома хлопцями пішов позаду, а брати і Олег - попереду. Біля хати їхнього діда є високий пагорб, ми зайшли за нього, аж тут Андрій відбіг від Віталіка. Той упав. Потім Андрій повернувся назад і почав плакати, казати, щоб брат вставав…

Але 18-річного юнака уже залишало життя. Ніж влучив прямісінько в серце. За п’ять хвилин біля бездиханного тіла зібралося чимало люду. І доки Андрій втікав, односельці намагалися надати пораненому першу невідкладну допомогу. А за п’ять хвилин до місця жахливої події підбігла місцевий фельдшер Валентина. Однак, за її словами, Віталій уже не подавав ознак життя.

30.04.2009Марина НОНКА, ВЗГ УМВС



Рівне-Ракурс №10 від 30.04.2009p. 
На головну сторінку