Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №395 від 07.05.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Гуртожиток на Відінській повернули державі

АТЗТ фірма “Рівнебуд” повернула в державну власність гуртожиток по вул. Відінській,27, що у Рівному. Товариство залишило за собою лише власні службові та технічні приміщення, розташовані на першому поверсі та у підвалі.

Тепер потрібно створити громадську організацію, яка б займалася утриманням будинку. Щодо технічного стану гуртожитку, то він - задовільний.

У місті проходить благодійна акція

До 10 травня в Рівному проходитиме загальноміська благодійна акція допомоги дітям з вадами зору “Серце до серця”. Її мета - формування, популяризація та пропаганда здорового способу життя серед дітей і молоді, розвитку молодіжного спортивного волонтерського руху.

У переліку заходів - відкриття сезону в парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка (9-10 травня), святкування Дня матері, змагання з лазертагу, дружній матч з футболу команд пожежників м.Рівне та м.Люблін (Польша) тощо.

Земельні ділянки отримають багатодітні

70 земельних ділянок виділить міська влада Рівного багатодітним сім’ям. А саме тим, у яких виховують 6 і більше дітей. Що робити з землею, визначатиме сама родина.

Оскільки міський голова Рівного Володимир ХОМКО зауважив, що до розподілу землі не хоче мати ніякого відношення, створили спеціальну депутатську комісію, яка й буде розподіляти земельні ділянки між сім’ями.

Тролейбусне питання й досі відкрите

Міська влада намагається вирішити питання міського транспорту. Тролейбусів не вистачає - це перше, термін експлуатації більшості вже добігає завершення - це друге. Можливість придбати тролейбуси є, однак стоїть питання, які саме: новий вітчизняний, вартістю від 1 до 1,5 мільйона гривень чи декілька чеських - до 10 років використання, вартістю близько 12 тисяч євро.

Автономного опалення не буде

Така позиція міських чиновників. Справа у тім, що подібна система перешкоджає нормальному опаленню всього будинку. Іншими словами, тепло є лише в одній квартирі. Тим більше, що Постанова Кабміну чітко регламентує це впровадження: або весь будинок опалюється автономно, або - ніхто.

На парад - за власним бажанням

Депутати міської ради звернули увагу на те, що цьогоріч на святковий парад не потрібно нікого гнати “з-під палки”. Нехай школярі, студенти та пересічні рівняни йдуть туди за власним бажанням. Нагадаємо, що святкова хода ветеранів, військовослужбовців 13 Армійського корпусу, представників політичних та громадських організацій, громадськості міста розпочнеться 9 травня о 10.00 від вулиці Соборна (парк культури і відпочинку ім.Т.Шевченка) до військового меморіалу кладовища “Дубенське”.

200 тисяч - на щити

Саме таку суму міські депутати готові виділити зі спеціального фонду бюджету Рівного для обладнання щитів та конструкції з безпеки дорожнього руху. Додатково виготовлять вказівники пунктів медичної допомоги. Все це планують встановити на центральних вулицях Рівного та зупинках громадського транспорту.

07.05.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 07.05.2009p. 
На головну сторінку