Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №401 від 18.06.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Милуймося, поки є чим

11 червня у мистецькій галереї “Зуза” відбулося відкриття виставки “Бузковий аромат дитинства”. Свято на честь третьої річниці своєї активної співпраці з галереєю “Зуза” подарував шанувальникам живопису член Національної спілки художників України Микола Годун.

Ідеєю створення такої виставки захопилися троє творчих людей: художник Микола Годун, журналістка Валентина Захарова та директор “Зузи” Тамара Лазарчук. Вони й вирушили у родовий маєток Гордійчуків, околицями села Сторожів, що у Корецькому районі. Тут у яблуневому садку чекала на гостей з міста батьківська домівка пані Тамари.

Своєрідна подорож-пленер тривала два дні, але цього було достатньо, щоб оглянути мальовничу місцину, де між заливних лук і гранітних пагорбів в’ється річка Корчик, б’ють підводні джерела, розкинулись віковічні дуби та сосни, широкі пасовиська. Проте разом із замилуванням красою природи гостини у Сторожеві залишили в душі смуток: село старіє, природа зазнає втрат через людську недбалість.

“Цим проектом ми стверджуємо, що наші нащадки також повинні жити у природній красі і чути справжній спів солов’я, а не лише бачити все це на полотнах”, - розповідає Тамара ЛАЗАРЧУК.

Всі, хто бажає помилуватися такими рідними краєвидами нашої місцевості, можуть це зробити у галереї “Зуза” до 3 липня, або ж - вирушити на природу - як це зробили організатори виставки.

18.06.2009Наталя ПАШИНСЬКА



Рівне-Ракурс №10 від 18.06.2009p. 
На головну сторінку