Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №404 від 09.07.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Точка зору

Олігархи бояться Тимошенко

Олігархи бояться Тимошенко

Фінансові клани й олігархи, які підтримують Президента Віктора Ющенка, лідера “Фронту змін” Арсенія Яценюка і лідера Партії регіонів Віктора Януковича, не люблять і бояться Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

Наявність такої ситуації констатує директор Інституту ім. Горшеніна Кость Бондаренко. За його словами, усі вони намагатимуться будь-яким способом відібрати голоси в Юлії Тимошенко на майбутніх президентських виборах.

“Для цього в Ющенка є адміністративний ресурс, у Яценюка та Януковича - потужні спонсори, яким у випадку поразки Тимошенко буде значно простіше домовитися, ніж у випадку її перемоги”, - резюмував експерт.

На переконання експерта, ми вже можемо бачити, як, наприклад, Ющенко використовує адміністративний ресурс проти прем’єра.

“Адже сьогодні, фактично, виходить так, що саме Президент впливає на всі економічні процеси в регіонах через обласні й районні адміністрації, а Прем’єр-міністр приймає на себе всі удари”, - пояснює Бондаренко.

Він також вказує на те, що обласні адміністрації, які підпорядковані Президенту, фактично саботують роботу уряду.

Єдиний український політик, що ухвалює рішення самостійно, не озираючись на так звані центри впливу, які диктують волю решті представників політичної еліти країни - Тимошенко. Така незалежність Юлі надзвичайно дратує олігархів, а відтак робить чинного прем’єра в їхніх очах найбільш небезпечною фігурою серед тих, хто нині претендує на найвищу посаду в державі. Недарма ж один із найпотужніших олігархів країни, відповідаючи на питання журналістів, що він робитиме, коли Президентом стане Тимошенко, сказав відверто: “Якщо Президентом України стане Тимошенко, я себе бачу лише в еміграції”.

09.07.2009Сергій СКЛЯРОВ (за інформ. wek.com.ua)



Рівне-Ракурс №10 від 09.07.2009p. 
На головну сторінку