Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №413 від 09.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Освіта

Сучасні садочки “тримаються” за кошти батьків

Сучасні садочки “тримаються” за кошти батьків

Минулого тижня влада Рівного на чолі із заступником міського голови Галиною КУЛЬЧИНСЬКОЮ та начальником міського управління освіти Віталієм НОВАКОМ перевіряла готовність дошкільних закладів освіти до початку навчального року.

На сьогоднішній день у місті функціонують 34 дошкільних заклади, 33 комунальні та один відомчий, ще чотири діють у складі навчально-виховних комплексів. Як стверджує Віталій Новак, головною метою розвитку дошкільної освіти міста Рівного є створення сприятливих умов для творчої самореалізації кожної дитини. За основу в дитячих садочках міста беруть психологію розвитку дитини. У всіх дошкільних освітніх закладах створюють різноманітні секції та гуртки, основну увагу акцентують на інтелектуальному розвитку та фізкультурно-оздоровчому напрямку. Діють за принципом: “Все найкраще віддаємо дітям”.

Затишок і комфорт садочків здійснюється переважно за кошт батьків та спонсорів. Та, як запевняє Галина Григорівна, ця процедура повинна проходити лише на добровільній основі. Ясла-садок компенсуючого типу (санаторій для дітей з неспецифічними захворюваннями органів дихання) №40 є чи не найкращим у місті, однак заклад не отримав жодної копійки з міського бюджету. Нову інфрачервону сауну за 12 тисяч гривень садочок придбав за благодійні кошти. Загалом, щоб впевнено рушити в новий навчальний рік, витрачено 70 тисяч гривень.

Дошкільний навчальний заклад №45 гуманітарного напрямку “Пролісок” завдячує щедрій допомозі батьків. За їхні гроші придбали нові меблі, сантехніку, іграшки та підручники. “Ми не примушуємо батьків здавати гроші, для цього при садку є піклувальна батьківська рада, яка й вирішує фінансові питання. До того ж, звітність ведеться за кожну витрачену копійку”, - розповідає завідуюча садочка Тетяна ПАНАСЮК.

Зважаючи на ошатність та фінансову гармонію у садочках Рівного, можна ствердно сказати, що все гаразд, і батьки чудово з усім справляються. Але проблеми є, хоча на перший погляд вони й непомітні. Місто бере на себе стовідсоткове фінансування тепла та водопостачання, якщо, наприклад, треба залатати дах, то це - до них. “У першу чергу ми фінансуємо ті дитячі садочки, які мають нагальну потребу. Те, що ми когось обділили, не означає, що так буде й надалі. Ми змінимо ситуацію на краще”, - переконує пан Новак.

09.09.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 09.09.2009p. 
На головну сторінку