Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №414 від 17.09.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Професійне свято

Лісова галузь Рівненщини: вижила, щоб розвиватися

У переддень професійного свята - Дня працівника лісу, начальник Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир ГРИЦАЙЧУК не лише висловив подяку всім працівникам цієї галузі, а й провів широкий аналіз всієї роботи. Станом на 2009 рік площі лісфонду зросли більше, як на п’ять тисяч гектарів, завдяки залісненню непридатних сільськогосподарських земель.

Хоча працівники “зеленої” галузі не відкидають того факту, що криза таки вдарила по їхніх основних показниках виробничої діяльності, та все-таки мають оптимістичні прогнози. Навіть, незважаючи на нестабільність у державній економіці, лісівникам вдалося провести весь комплекс робіт для лісовідновлення на всіх зрубах, які є на сьогоднішній день.

“Ми зустрічаємо своє професійне свято з добрими показниками, поставлені завдання за вісім місяців виконані на 91 відсоток. До кінця року плануємо переступити межу 2008 року, як по зарплаті, так і по виробництву. А згодом всі ці показники ще й покращимо. Усі антикризові заходи, які були прийняті - спрацьовують. Наша галузь не тільки виживає, вона вижила і надалі добре розвивається”, - розповідає Володимир Пилипович.

Тепер на новій основі проводять перезакріплення мисливських угідь. Ці території надаються у користування не менш як на 15 років. Їхня площа повинна становити не менше трьох тисяч гектарів та не більш ніж 35 відсотків від загальної площі мисливських угідь області. На таке введення держава виділили нашій області півтора мільйона гривень.

Новинкою для Рівненщини стане передача рекреаційних зон лісу у користування підприємцям. З таким нововведенням очікують надходження в межах двохсот тисяч гривень, а на наступний рік ця цифра сягне й мільйона гривень.

“Ми постійно шукаємо джерела, які б збільшували наповнюваність до місцевого бюджету. І така справа дозволить заробити нові кошти, з яких 50 відсотків йтимуть на розвиток лісового господарства”, - говорить пан Грицайчук.

Суб’єктам господарювання надається право розмістити на даній території місця відпочинку для усіх бажаючих, грамотно все це впорядкувавши. Лісники давно зрозуміли, що лише гаслами примусити бути чемними у лісі не вдасться. А, відтак, треба створювати умови для цивілізованого відпочинку, в кінцевому результаті отримуючи ще й прибуток від оренди таких зон.

Лісівники просять одного - любити не лише відпочинок у лісі, а й зробити його таким, щоб і ліс полюбив вас.

Редакція “РР” щиро вітає лісівників Рівненщини із професійним святом, та бажає подальших звершень на благо України.

17.09.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2009p. 
На головну сторінку