Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №420 від 29.10.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У місті

Тарифи на тепло не змінюватимуть

На думку міських чиновників, власну оцінку початку опалювального сезону мають поставити мешканці Рівного. Так, процес дещо розтягнувся, гарячу воду не подавали, поки не відрегулювали подачу тепла в будинки. Однак на даний час у місті працюють всі котельні.

Щодня міський голова Рівного Володимир Хомко отримує звіт про перебіг подачі тепла, тому повністю володіє інформацією. Наразі невирішеними залишаються проблеми лише з 26 стояками, які не гріють. На жаль, не готова до прийому тепла й низка будинків, які не знаходяться на балансі міста, однак вплинути на це влада міста не може. Гаряча ж вода є у всіх квартирах.

Сьогодні люди нарікають на те, що в оселях надто гаряче. Проте в жодній країні на території СНГ не передбачалося регулювання подачі тепла. Регулятори вимагають залучення колосальних коштів, тому в майбутньому їх планують закладати у міський бюджет. В ідеалі ж регулятор має стояти на кожній батареї.

Чи вистачить газу на зиму? Це питання турбує кожного рівнянина. Виявляється, що, згідно з Постановою уряду, до 30 листопада місту потрібно врегулювати ситуацію із взяттям кредитів, щоб розрахуватися за блакитне паливо. Кредити мають бути надані на кількість спожитого газу, включаючи 30 листопада, що означає отримання великого запасу для рівненського теплопостачального підприємства “Теплотранссервіс”. Якщо все буде зроблене - ніяких проблем зимою не передбачається. Таким чином, “Теплотранссервіс” братиме кредит у розмірі 10 мільйонів гривень на суму боргу за останній рік за мінусом різниці в тарифах.

Але, безумовно, тепло в оселях в руках споживачів, так як все залежить від рівня проплати. Якщо люди не будуть платити, то нехай нарікають лише на себе. Що ж до тарифів, то допоки місцеві чиновники впевнені, що ціна на газ змінюватися не буде (принаймні до Нового року), вартість послуги залишатиметься незмінною.

29.10.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2009p. 
На головну сторінку