Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №422 від 11.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У зоопарку

Рівненські мавпи перейшли на часник

На грип хворіють не лише люди, а й тварини. Епідемії страшні для мешканців зоопарку так само, як і для жителів будь-якої держави. Усім відомий той факт, що будова мавпи схожа на людську, тому й вірогідність захворіти грипом для них теж висока. До того ж, мавпи набагато важче переносять хвороби, ніж люди, тому й підхід до них потрібен особливий.

За словами ветеринара рівненського зоопарку Інни ТАРГОНІЙ, карантин наразі розповсюджений здебільшого на приматів: оскільки існує небезпека захворювання мавп на грип узагалі, не виключена можливість захворюваності на “свинячий” грип.

“Зараз вживаються профілактичні заходи, у раціон тварин ми додаємо профілактичні засоби: часник, цибулю, вітамін С, ревіт, лимони, варимо також чаї із шипшини. Робиться все те, що роблять люди, щоб не захворіти”, - розповідає пані Інна.

Зокрема із настанням холодної пори року раціон у приматів, так само, як і в людей, повинен бути збалансований та багатий на вітаміни. У зимовий період тваринам дають двічі на тиждень рибу, обов’язково м’ясо та картоплю. Наразі 19 рівненських мавпочок зачинили в окремих будиночках, для ізоляції від людей. Хоча їм нічого не загрожує, на жаль, паніка зробила своє - відвідувачів не те, що поменшало, їх взагалі не стало.

11.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2009p. 
На головну сторінку