Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №422 від 11.11.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Навчання

За чий кошт вчителі пішли на канікули?

Нагадаємо, що у зв’язку із загрозою розповсюдження вірусної інфекції в Україні на тритижневий карантин закрили всі навчальні заклади області. А відтак всі вчителі опинилися на канікулах. Керівники освітянської галузі запевняють, що педагоги в обов’язковому порядку отримають гроші за вимушений відпочинок.

Наразі в школах немає ані душі, лише чергові, які стежать за належним станом закладів.

“Що ж стосується відшкодувань за період канікул, то у більшості закладів прийняли рішення - вчителі відпрацюють те, що пропустили, і отримають за це заробітну плату”, - розповів начальник управління освіти Рівного Віталій НОВАК. Він також додає, що такий метод є найсправедливішим, адже перевірений часом.

Заступник начальника відділу загальної середньої та дошкільної освіти управління освіти і науки Рівненської облдержадміністрації Тетяна РОЖКО запевняє всіх вчителів області, що довгострокові канікули ніяким чином не вплинуть на розмір заробітної плати. “Всі отримають зароблені гроші в повному обсязі, як і належить”.

Після закінчення карантину розглядатимуть, як саме вчителі відпрацьовуватимуть навчальну програму. Проте поспішати не потрібно, адже три тижні - це перший термін, встановлений для вимушених канікул і ніхто не застрахований від того, що він матиме продовження.

11.11.2009Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 11.11.2009p. 
На головну сторінку