Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №429 від 30.12.2009p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Наболіле

Тарифи: шукаємо вихід

Збільшені тарифи на квартплату знову в центрі уваги. І вкотре це питання піднімають окремі представники від ВО “Батьківщина”. На думку міського голови Володимира ХОМКА, якби це питання дійсно настільки хвилювало, то вирішувалося б у його кабінеті за зачиненими дверима, а не виносилося б на загал для піару.

Однак до прийняття міського кошторису на 2010 рік голові бюджетної комісії Сергію ПАЛАДІЙЧУКУ доручили вивчити, яка саме сума потрібна для перекриття різниці, у разі зменшення тарифів. Відповідно до цього вирішити, чи зможе міський бюджет її компенсувати.

Другий варіант для зменшених тарифів - створення товариств співвласників. Третій - на базі одного із ЖЕКів, а саме “Західного”, яким керує Микола Тарасюк - депутат Рівнеради від БЮТ, провести експеримент. Зменшити для мешканців саме цього ЖЕКу тарифи і прослідкувати фінансовий стан підприємства та проаналізувати наслідки.

Спадок, який залишився місту з попередніх років - це 7 мільйонів гривень заборгованості по одних лишень житлово-комунальних підприємствах. Якщо зараз ці гроші не знайти, і не окреслити методи поліпшення фінансового стану ЖЕКів, майно, яким вони володіють - заберуть. Тому план такий: максимально активізувати людей, щоб виходили із ЖЕКів, і декілька із них закрити. Люди ж матимуть гроші у своїх руках і обиратимуть те підприємство для обслуговування, яке краще.

Міський голова погоджується, що скільки ЖЕКам не давай, їм весь час мало. Більше того, зауважив, що щоранку тисяча працівників кудись виходять на роботу, а ввечері повертаються. А кого не спитає - ніхто нічого не робить. Навіть зміна п’яти керівників нічого не дала. Тому вихід єдиний - створити ефективного власника житла.

Є й четвертий вихід, яким скористалися у Києві - звернутися за допомогою до прем’єр-міністра і отримати дотацію із державного бюджету. Тому місцеві обранці закликали своїх колег, представників від БЮТ, не піднімати зайвий раз штучного галасу навколо тарифів, а звернутися до свого лідера і допомогти місту.

І, зрештою, припинити перетворювати ЖЕКи на пінг-понг для передвиборчих агітацій.

30.12.2009Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2009p. 
На головну сторінку