Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №226 від 09.02.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Візит

Уряд народної довіри

комуністи готові формувати з будь-якою політичною силою, яка вилучить зі своїх виборчих списків олігархів

Зустрівшись у день свого візиту до Рівного з журналістами, лідер Компартії України Петро Симоненко звично розпочав з критичного аналізу суспільно-політичної та економічної ситуації в державі.

Насамперед, дав відповідь на запитання, котре сам собі поставив. Зокрема, «А що відбувається в державі, виходячи з того, що сподівання людей в грудні 2004 року були спрямовані на те, що прийде нова влада, прийдуть нові люди, і ми заживемо щасливо, виходячи з обіцянок на майдані?». На його тверде переконання, нічого не змінилося - народ України залишився зі своїми проблемами, а олігархи як були при владі, так при ній і залишилися. «Жодна з обіцянок, дана на майдані, - запевнив Петро Симоненко, - не виконана, і виконувати її представники потужного капіталу не збираються. На думку лідера Компартії України, яскравими прикладами недолугої, безпорадної політики, яку проводить нинішній уряд, є те, що супроводжувало минулий рік наше життя. Це, зокрема, штучні кризи - м'ясна, газова, бензинова, цукрова. Нині виникла серйозна загроза через безпорадність уряду в частині зовнішньоекономічної діяльності. Це стосується утворення спільного підприємства з постачання газу, тих проблем, пов'язаних з м'ясною та молочною кризами. «Все це засвідчує, - наголосив Петро Симоненко, - що наша оцінка і позиція були об'єктивними, принциповими й базувалися на національних інтересах. А те, що робить сьогодні уряд України - діє всупереч національним інтересам, - не відповідає потребам наших громадян».

За твердженнями Петра Симоненка, Компартія України - єдина політична сила, котра намагається об'єднати народ України. Всі решта тільки ділять його за промисловим, за регіональним принципами, за ідеологічними, мовними, релігійними ознаками і таке інше. Тому пропонують уже сьогодні створити уряд народної довіри. «Ми готові продовжувати переговори з тими, - каже він, - хто, можливо, прийде до Верховної Ради, але головне умова - вилучити зі своїх списків усіх олігархів і не дурити народ України».

А розпочати, вважає лідер Компартії України, слід з питання націоналізації паливно-енергетичного комплексу, розвитку вугільної галузі та металургійної промисловості, котрі забезпечують левову частку внутрішнього валового продукту. Поділився з представниками мас-медіа і своїм баченням відродження сільськогосподарського виробництва, формування місцевих бюджетів, вирішення проблем житлово-комунальної сфери, врегулювання газової кризи тощо.

Того ж дня Петро Симоненко виступив на масових зібраннях прихильників комуністичної ідеології в обласному центрі та Сарнах.

09.02.2006Василь ГЕРУС



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2006p. 
На головну сторінку