Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №436 від 18.02.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Призначення

Віктор Матчук змінив “крісло”

Віктор Матчук змінив “крісло”

Наприкінці минулого тижня надійшла новина про те, що голова РОДА Віктор Матчук звільнений зі своєї посади в зв’язку із обранням його народним депутатом України. Інформація про те, що Віктор Йосипович піде працювати до ВРУ, з’являлася ледве не протягом усього терміну його губернаторства. Багато хто з впливових місцевих політиків очікував цього як “мани небесної”. Справа у тому, що Матчук сьогодні є дуже сильною фігурою на обласній політичній шахівниці і тому його переїзд до столиці розглядається деякими його недоброзичливцями, як подія, що суттєво послабить позиції тих політичних сил, які підтримує колишній губернатор.

Під час короткої зустрічі з пресою Віктор Матчук повідомив, що із громадсько-політичного життя області нікуди не йде, і залишається керівником обласної організації “Нашої України”.

На думку голови обласної організації “Фронту змін”, депутата облради Тараса МАКСИМЕНКА, від переходу Матчука до парламенту Рівненщина матиме лише позитив. “Область отримає у Верховній Раді ефективного лобіста своїх інтересів, - зазначає Тарас Анатолійович. - На жаль, Західна Україна має дійсно мало впливових діячів у парламенті, які можуть суттєво допомогти регіонам, так, як це роблять представники Сходу. До того ж треба враховувати великий господарський досвід та глибокий аналітичний розум Віктора Матчука. Так що Рівненщині Віктор Йосипович буде служити і далі.”

Тарас Максименко вважає, що перехід Матчука не вплине на розстановку сил у облраді. “Сьогодні в облраді НСНУ має 23 депутати і є другою за чисельністю фракцією. Ігнорувати її практично неможливо, тим більше, що ймовірним наступником Матчука на посаді голови РОДА буде Василь Берташ. Це розумна досвідчена людина, сильний господарник та виважений політик. Він має всі шанси знайти спільну мову з різними фракціями обласної ради, тим більше, що нас очікує прийняття бюджету Рівненщини, а це процес непростий. Що стосується голів райдержадміністрацій та заступників голови ОДА, то, на моє переконання, всі вони є фахівцями, але розуміють, що новий губернатор може і, взагалі-то, повинен привести свою команду. Вони до цього готові”, - зауважив пан Тарас.

Більш детально про плани та наміри Віктора Йосиповича ми сподіваємося розповісти нашим читачам вже наступного номера.

18.02.2010Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 18.02.2010p. 
На головну сторінку