Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №438 від 04.03.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Розслідування

“Наша Україна” і Литвин “шестерять” у Януковича

Борис Тарасюк знайшов сліди антиукраїнської змови поміж “нашоукраїнців”

Після закінчення виборів минуло вже три тижні. Отже, технічні кандидати, які соромилися відкрито заявляти, на чиєму боці вони грали, тепер перестали критися. Віктор Ющенко і Арсеній Яценюк аж пищать, так хочуть до влади. Бажано - до виконавчої. Бажано - в Прем’єр-міністри.

Їхні нечисленні соратники у фракції НУ-НС усіляко їм у цьому допомагають, торгуючись з командою Януковича взамін на входження до нової коаліції. Демократична частина фракції стверджує, що їхні колеги зраджують національно-патріотичній ідеї і, зрештою, діють всупереч волі виборців.

Про це на прес-конференції говорив голова Народного Руху України Борис Тарасюк. На його переконання, Ющенко і Яценюк за допомогою лояльних до них членів НУ-НС торгуються з Януковичем за посади. Партія “Наша Україна”, “Українська народна партія”, група “За Україну” вже відверто ведуть торгівлю з Партією регіонів, прикриваючись гаслом про необхідність відстоювання українських ідеалів. При цьому вони в повний зріст влаштовують штовханину за посади та інші матеріальні блага, - сказав Тарасюк.

На його думку, таємне стало явним: ідея висунення Ющенка і Яценюка на посаду можливих прем’єрів свідчить про те, що вони були технічними кандидатами Януковича під час виборів, “а тепер потрібно платити за векселями”. У НРУ вважають, що Ющенко має вплив лише на кількох депутатів в НУ-НС, які не бояться “політичного самогубства”, якому рівнозначне об’єднання з Партією регіонів.

Щоправда, є й гарні новини: за словами Бориса Тарасюка, більшість фракції НУ-НС все ж таки прислухається до прем’єра Юлії Тимошенко та прагне зберегти існуючу коаліцію. Тарасюк закликав націонал-демократичні сили об’єднатися на базі Народного руху та зробити все, аби не дати Віктору Януковичу всю повноту влади для реалізації його антиукраїнських планів.

Як відомо, Юлія Тимошенко не визнає Януковича Президентом і у відставку йти не збирається, адже поки що немає кому передавати владу. Тимошенко сподівається, що до цього й не дійде: в нинішній коаліції переможуть здорові сили, і вона збережеться. А уряд залишиться єдиним острівцем стабільності та дієвості. “Залишився один дієвий вихід, на мій погляд, - це об’єднання у Верховній Раді демократичних, державницьких сил, усіх мислячих депутатів “Нашої України - Народної Самооборони”, Блоку Литвина, БЮТ. Треба відкласти нарешті всі суперечки та утворити у Верховній Раді потужну команду, яка не дозволить встановити антиукраїнську диктатуру”, - підкреслила лідер БЮТ.

Проте як досвідчений політик Юлія Тимошенко розуміє, що в українській політиці може статися все, що завгодно. І тому вона готова до відставки та роботи в опозиції. Ще під час свого телезвернення до нації Прем’єр-міністр заявила: “Боротимусь незалежно від того, буду я у владі чи в опозиції. Я нікому не дозволю відібрати у вас ту Україну, на яку ви всі заслуговуєте. Україну вільну, сильну, справедливу, процвітаючу та прекрасну. Я - з вами!”.

Як відомо, Прем’єр-міністр за владу не тримається, але й незаконно розпустити існуючу коаліцію не дозволить. У БЮТ добре знають закони і розуміють: норма нещодавно прийнятого регламенту Верховної Ради, що вимагає підтвердження існування коаліції депутатськими підписами, не стосується нинішньої більшості. Тому якщо 2 березня Володимир Литвин, як обіцяв, оголосить про розпад існуючої коаліції, то порушить законодавство. “Закон не має зворотної сили. Якщо Литвин вдасться до оголошення рішення у вівторок, то він зробить дію, що порушує закон, здійснить серйозну політичну маніпуляцію, яка є політичним зрадництвом”, - вважає Борис Тарасюк.

На його думку, причина такої поведінки спікера в тому, що він почав “метатися й шукати іншого політичного захисту”. І все задля того, аби зберегти свою посаду.

Тарасюк нагадав Литвину, яка доля чекає політичних зрадників, навівши приклад Олександра Мороза в 2007 році, коли той обрав посаду, зрадивши своїх партнерів. Якщо ж Литвин залишить за собою посаду незаконно, то це може обернутися достроковими парламентськими виборами. А в цьому разі він не лише може попрощатися з кріслом спікера, але й, можливо, з депутатським мандатом.

04.03.2010



Рівне-Ракурс №10 від 04.03.2010p. 
На головну сторінку