Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №449 від 21.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Заява

Рівненські депутати засудили Президента

Питання національної гідності поставили на перше місце міські депутати на черговій сесії Рівнеради. На його обговорення виділили понад дві години. Відтак вирішили звернутися до Глави держави із заявою, де засуджують нещодавні “харківські угоди”. Крім цього, деяких депутатів обурює невизнання Президентом факту Голодомору, як геноциду українського народу.

Протистояння депутатів спричинило не саме звернення, а його зміст, - мовляв, редакція не така, як хотілося б. Міський голова Рівного Володимир ХОМКО попросив відкласти це питання до наступного пленарного засідання і до того часу створити редакційну комісію та відшліфувати текст звернення. “Деякі речі у цій заяві мені не дуже подобаються. Я б сам із задоволенням взяв участь у творенні цього документу і проголосував би за нього”, - заявляє пан Хомко.

Заступник голови облдержадміністрації Олексій ГУБАНОВ взагалі закликав своїх колег не ганьбитися підтримкою такого роду заяв, а натомість зробити щось корисне. На захист Президента сказав: “Стосовно Голодомору - Президент України сказав про те, що події 32-33 років були величезним злочином не лише проти української нації, а й проти інших народів. Щодо Чорноморського флоту - Росія не розміщує власних баз на території України, вона орендує українську військову базу”.

Кожен із присутніх мав своє бачення, як вирішити це питання. Керівник фракції НП в Рівнераді Світлана БОГАТИРЧУК-КРИВКО переконана, що Батьківщину можна врятувати лише щоденною і злагодженою працею. “В останні два роки ми працювали більш-менш в унісон. Зараз знову є намагання розділитися на “наших” та “ваших”, тих, які проголосують за звернення, і тих, хто його не підтримає. Усі ці 20 років ми спостерігаємо: коли піднімається піна політичної активності, з’являються лю-ди, які приватизовують право називатися патріотами, право рятувати державу. Ми можемо врятувати нашу країну лише одним. Це питання не нашої сесії. Зараз ми виглядаємо, як слон і моська. Моська сильна лише тому, що гавкає на слона? Я моською бути не хочу, хочу бути слоном”.

Охочих висловитися з приводу заяви було багато, і міський голова терпляче вислухав усіх. Проте його пропозиція щодо перенесення і доопрацювання документу не була почута, відтак у Рівненській міській раді 36 із 47 присутніх депутатів підтримали текст заяви, який був зачитаний.

21.05.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 21.05.2010p. 
На головну сторінку