Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №450 від 27.05.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Погуляли

У Дубно фестивалили п’ять днів

Протягом п’яти днів місто Дубно рясніло барвами національних костюмів, вулицями роздавався дитячий сміх, колоритна музика та пісні полонили серця - цими днями у місті проводили традиційний для Рівненщини, вже п’ятий за ліком, Міжнародний фестиваль-конкурс дитячого фольклору “Котилася торба...”.

Цей фестиваль немає аналогів в Україні. Його засновник - Рівненський обласний центр народної творчості. “Котилася торба...” занесений до фестивальної програми Міжнародної Ради з організації фестивального фольклору і народного мистецтва й присвячений пам’яті українського народознавця, фольклориста, письменника Василя Скуратівського.

В ті дні, до районного центру з’їхалися півтисячі молодих шанувальників традицій свого народу, з восьми областей України та АР Крим. Свої національні, хореографічні композиції демонстрували представники Росії, Білорусії, Польщі, Литви. Гості виступали зі своїми програмами під час днів країн-учасниць, показуючи композиції з використанням автентичних творчих досягнень.

У рамках творчої зустрічі провели науково-практичну конференцію. Основним питанням стало висвітлення проблеми популяризації етнографічних традицій у сучасній соціокультурній практиці європейського простору. Також на фестивалі провели виставку декоративно-ужиткового та образотворчого мистецтва “Веселики Полісся”, яку створили підлітки-умільці, як з України, так і з зарубіжних країн.

Після завершення фестивалю колективам-переможцям, традиційно, присудили звання лауреатів та вручили дипломи фестивалю-конкурсу І, ІІ, ІІІ ступенів та цінні призи організаторів фестивалю. Всі інші учасники “фестин” отримали дипломи учасників та сувеніри.

27.05.2010Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.05.2010p. 
На головну сторінку