Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №452 від 10.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#На часі

Врятуємо футбол разом?

Врятуємо футбол разом?

Не лише передколапсовий стан справ у ФК “Верес” є головною бідою футбольного господарства Рівненщини. Не меншим лихом є стадіон “Авангард”, дитячо-юнацькі школи, костопільський жіночий футбольний клуб “Родина”, фінансова ситуація у МФК “Рівне”.

Словом, проблем вистачає, а шляхів їх вирішення на горизонті поки-що не видно.

Нове керівництво області вирішило не відсторонюватися від наболілих спортивних проблем і бодай спробувати їх розв’язати.

Одним із кроків до цього стала влаштована заступником голови облдержадміністрації Олексієм ГУБАНОВИМ нарада за участю представників спортивних федерацій, клубів, товариств.

З-поміж іншого учасникам наради навіть дали можливість на свій розсуд перерозподілити 1373 тисячі гривень, передбачених в обласному бюджеті на фінансування спортивних громадських організацій.

У підсумку бюджетні кошти було розподілено наступним чином: БК-93 “Пульсар” - 366,5 тисячі гривень; Федерація футболу - 193,7; “Реґіна” - 163,4; Федерація боротьби - 132,1; ФК “Верес” - 116,9; МФК “Рівне” - 80,4; БК “Сузір’я” - 74; АСК ТСОУ - 66,7; ФК “Родина” - 62,7; ГК “Рівне” - 51,7; РК “Рівне” - 35, товариства “Динамо”, “Спартак”, “Україна” - по 10 тис. грн. А от рівненські хокеїсти, як і обидва спідвейні клуби, підтримку просили, втім, її не отримали.

Наступним кроком стала зустріч із футбольними функ-ціонерами.

Минулого понеділка Олексій Губанов провів нараду із проблем розвитку футболу в області, де були присутні президент ФК “Верес” Ігор Климишин, голова обласної федерації футболу Володимир Поліщук, начальник відділу з питань фізичної культури і спорту Микола Петренчук та інші відомі у футбольних колах міста та області тренери, судді, керівники.

Саме президентом єдиного у області професійного клубу була озвучена сума, за наявності якої “Верес” зу-міє більш-менш стабільно виступати у другій лізі чемпіонату України - три мільйони чотириста тисяч гривень. На витрати, необхідні для формування команди рівня першої ліги - потрібен бюджет як мінімум у мільйон доларів.

Такої астрономічної суми звісно ніде взяти. Тож були запропоновані теоретичні шляхи розв’язання проблеми. Для прикладу - перереєстрація футбольного клубу (який зараз є неприбутковою громадською організацією) у акціонерне товариство, головними акціонерами якого могли б виступити провідні підприємства області, а також - підготовка привабливого для можливих інвесторів проекту реконструкції стадіону “Авангард” та можливості передачі стадіону та землі, на якій він збудований, і міської власності - клубу.

Ще одним варіантом сприяння розвитку місцевого футболу є долучення Рівного до Євро-2012 та державна фінансова допомога. Як варіант - проведення у місті чемпіонату серед уболівальників - також запропонованого заступником го-лови облдержадміністрації Олексієм Губановим.

Крім того на зустрічі були розглянуті питання будівництва футбольного поля зі штучним покриттям, яке вирішило б чимало існуючих проблем. Адже дитячі та юнацькі змагання наразі доводиться щораз проводити на не зовсім якісному полі стадіону “Олімп”, де окрім того грають і рівненські регбісти, або знову ж таки на “Авангарді” (де поле у такому разі також знаходиться під ризиком бути зіпсованим).

До того ж штучне поле значно допомогло б у тренувальному процесі спортсменам-інвалідам. Адже зараз футболісти “Інваспорту” замість полів стандартних розмірів тренуються на міні-футбольних майданчиках зі штучним покриттям.

Було розглянуте на зустрічі і питання капітальної реконструкції ДЮСШ №4 міста, аби покращити умови проведення домашніх зустрічей міні-футбольним клубом “Рівне”.

Для оцінки можливості реальних змін на краще та підготовки хоча б передпроектних пропозицій були створені робочі групи із фахівців футбольного життя.

Перші кроки у напрямку до вирішення проблем, що за довгі роки вже набили добрячу оскомину, зроблено.

10.06.2010Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 10.06.2010p. 
На головну сторінку