Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №454 від 24.06.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Книжковий світ

Сезон “Літньої тераси” у розпалі

Працівники Рівненської державної обласної бібліотеки перебралися з темних коридорів і задушливих книжкових залів на свіже повітря. Зробили це не задля власного відпочинку в робочий час, а для популяризації книг та відвідування бібліотеки. Отож, розпочала свою діяльність “Літня книжкова тераса”.

Перед входом до бібліотеки з’явилася виставка книжок та журналів, з якою можуть ознайомитися відвідувачі. Доречною стане участь у оглядових розповідях, конкурсах з читання віршів чи просто консультація щодо тієї чи іншої книги у компетентних знавців. Для дітей передбачена розширена програма - інтелектуальні та розважальні ігри, на кшталт “малюнку на асфальті” та читання книжок.

- Наша тераса відкрита щосереди та щонеділі з 12.00 до 17.00, - розповідає головний бібліотекар читального залу Анжела ХОМЕДЮК. - У попередні роки акція була пасивною, бо ми просто виносили на вулицю книжки. Цьогоріч вирішили зацікавити майбутніх читачів різноманітними заходами. Як результат - діти приходять із задоволенням.

Окрім того організатори запрошують на гостини до “тераси” письменників і літературознавців, які отримують чудову нагоду знайти свого читача і реалізувати власні книжки.

Наприклад, минулої неділі на захід зі своїми книжками завітала член Національної спілки письменників України, лауреат обласної премії ім.В.Поліщука Анна ЛИМИЧ-ВОЙНАРОВИЧ. “Розповсюдження літератури у нашій країні надзвичайно складне, тому я навіть не розраховувала на такий ажіотаж навколо моїх видань. Принесла збірки для дітей “Мишенята” і “Під мухомором”, для дорослих - “У подиху Сонця”, і всі вони чудово розійшлися”.

“Літня тераса” працюватиме до 22 серпня, тому можна буде регулярно заходити за літературними консультаціями. Бажаючим безкоштовно записатися у бібліотеку слід вже цієї неділі відвідати захід і отримати доступ до найбільшої в області колекції книжок та безкоштовного Інтернету.

24.06.2010Володимир СТРУС



Рівне-Ракурс №10 від 24.06.2010p. 
На головну сторінку