Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №481 від 30.12.2010p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Запровадження

Чи говоритиме громадськість із владою?

Представникам громадських, релігійних, благодійних, творчих та інших організацій краю запропонували об’єднатися у громадську раду при Рів-ненській обласній державній адміністрації. Як зазначалось на засіданні ініціативної групи, рада повинна стати одним із механізмів у налагодженні співпраці між органами виконавчої влади та громадськими організаціями. Ця інституція покаже наскільки дієвим та розвиненим є інститут громадянського суспільства на Рівненщині.

- В області зареєстровано чимало всіляких організацій, втім вони малоініціативні, - констатує новообраний голова ініціативної групи, яка й займатиметься організацією установчих зборів громадської ради, Зураб КАНТАРІЯ (нині очолює Рівненську обласну молодіжну громадську організацію “Фундація Регіональних Ініціатив”). - Я кажу так навмисно, аби спровокувати тих, хто дійсно хоче і може щось робити, хто прагне змін. Нам дали можливість комунікувати з виконавчою владою на всіх рівнях, аби вирішувати проблеми, що турбують громадськість Рівненщини. Ми обов’язково цим скористаємося і я переконаний, зробимо громадську раду дієвою, адже немає нічого неможливого.

На думку Зураба Кантарії, ефективність громадської ради залежатиме не від чисельності, а від ініціативності членів. Тож запевняє, що за кількісними показниками гонитви не буде. Втім якщо організація хоче бути в епіцентрі подій регіону та держави, пропонує делегувати свого представника та офіційного його зареєструвати до 16 січня.

За словами заступника голови облдержадміністрації Олексія ГУБАНОВА, такий формат співпраці влади та громадськості матиме багато плюсів для обох сторін. Зокрема, представники громадських організацій напряму озвучуватимуть актуальні проблеми суспільства, що дозволить оперативно їх вирішувати, а влада матиме зворотній зв’язок - знатиме позицію жителів краю щодо запропонованих реформ, програм і проектів.

30.12.2010Яна КАЛИНЕЦЬ



Рівне-Ракурс №10 від 30.12.2010p. 
На головну сторінку