Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №485 від 27.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Вакантні місця

У центрі зайнятості знають, де ви працюватимете

“Роботу знаходить той, хто її шукає”, - таким девізом керуються у Рівненському обласному центрі зайнятості.

Передусім у 2010 році у центрі зайнятості приділяли увагу роботі з професійної орієнтації шкільної молоді, адже саме це завдання є одним із пріоритетів діяльності структури. Профілактика молодіжного безробіття і забезпечення роботодавців кваліфікованими працівниками - одні з основних завдань. Наблизити послуги з профорієнтації до учнів сільських загальноосвітніх навчальних закладів, їх батьків та педагогічних працівників шкіл дозволяє реалізація нового інформаційного проекту “Профорієнтаційний діловий щоденник школяра”, розробленого Державним центром зайнятості.

“Профорієнтаційна робота зі старшокласниками - одна з найважливіших ділянок роботи служби зайнятості. Від того, який фах обирає сьогоднішній школяр, залежить і його власне майбутнє, і майбутнє всієї країни”, - зазначає заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Тетяна НОВОРОК. Відтак, у всіх 7-8 класах області роздавали профорієнтаційні щоденники школяра. “Насамперед, цей щоденник є настільною книгою не лише учнів, а з ним повинні працювати батьки й педагоги. Завдяки такій роботі із учнями ми вже за п’ять років збалансуємо ринок праці?” - додає Тетяна Євстафіївна.

Працівники центру зайнятості радять не панікувати у разі втрати роботи, адже запевняють, що працевлаштують усіх. Проте не страшним є й те, якщо роботи за вашим фахом не виявиться, за бажанням безробітного його можуть безкоштовно перекваліфікувати.

Наразі на обліку в центрі зайнятості бі-льше двадцяти тисяч безробітних. Уже поточного року планують працевлаштувати близько 26 тисяч незайнятих громадян.

В обласному центрі зайнятості проводять навчання за 60-ма спеціальностями. Додатково планують навчати працівників за десятьма новими спеціальностями. “На сьогодні ми подали всі документи на отримання сертифікатів, які дадуть нам право готувати спеціалістів готельно-ресторанного бізнесу: кваліфіковані офіціанти, бармени та покоївки, які обслуговуватимуть гостей нашого міста на Євро-2012. Ми вже маємо навчальний корпус, який лише чекає свого відкриття”, - зауважує директор Рівненського обласного центру зайнятості Іван ТКАЧУК.

Також у центрі зайнятості продовжать надавати дотації роботодавцям, залучатимуть безробітних до оплачуваних громадських робіт.

27.01.2011Алла БІДЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2011p. 
На головну сторінку