Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №485 від 27.01.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Зміни

Державні фонди тепер “скидатимуться” грошима

Державні фонди тепер “скидатимуться” грошима

1 січня набрав чинності Закон “Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування”. Якщо раніше кожен фонд загальнообов’язкового державного соціального страхування (Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, Фонд соціального страхування від нещасних випадків на виробництві тощо) мав свою суму коштів, які відрахували роботодавці як гарантію відшкодування заробітної плати працівникам, то відтепер кошти з усіх цих фондів перераховуються однією сумою на казначейські рахунки Пенсійного фонду.

Як розповів директор міської виконавчої дирекції Рівненського обласного Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності Василь МУЗИЧУК, на умовах та розмірах відшкодувань працівникам дане нововведення ніяк не позначиться - зміниться сама лише схема передачі коштів. “Якщо взяти для прикладу наш фонд, то раніше роботодавець надавав нам прізвища працівників, які тимчасово втратили працездатність, а ми направляли йому необхідну суму коштів. Відтепер роботодавець дає нам прізвища, ми за день формуємо заявку, відсилаємо її на область, вони відправляють її на Київ, потім з казначейських рахунків Пенсійного фонду, на яких вже зібрані кошти з усіх фондів, Київ дає нам необхідну суму, а ми передаємо її підприємству. І при цьому кожен роботодавець повинен відкрити спеціальний рахунок “на використання страхових коштів”, на який ми і будемо направляти необхідну суму, а його бухгалтерія передаватиме ці гроші на спеціально призначені для цього карточки працівників. Якщо роботодавець раніше міг якось перекрити ці кошти своїми, щоб відразу надати працівникам, а потім отримував наші, то відтепер повинен дочекатися, поки кошти прийдуть на цей спеціальний рахунок і після цього передасть їх працівникам, тобто будь-яке інше цільове призначення цих коштів вже заборонено”.

Ось така нова схема… Фонди тільки починають її апробацію, оскільки поки що не має чітких інструкцій, рекомендацій, а є тільки окремі роз’яснення.

27.01.2011Дмитро ГУБАНОВ



Рівне-Ракурс №10 від 27.01.2011p. 
На головну сторінку