Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №499 від 05.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Без рецепта

Алергічне чихання

Алергічне чихання

Виникненню алергії можуть передувати різні запахи. Так, найсильнішу алергію може викликати пилок дерев: береза, липа, яблуня, сосна та деякі рослини: кульбаба, пшениця. А також укус комахи. Шерсть домашніх тварин також може вплинути на виникнення алергії. Харчову алергію можуть викликати такі продукти, як: полуниця, коров’яче молоко, яйця, цитрусові, горіхи. Золото і олово можуть також стати причинами алергії.

Симптоми алергії

Симптомами захворювання є сильна сльозотеча, свербіж у носі. При харчовій алергії можуть виникнути як свербіж, так і найсильніше почервоніння, подразнення шкіри. Може виникнути висип, а також наповнені рідиною пухирі.

Профілактика алергії

Найпоширеніша профілактика алергії - триматися від алергенів подалі. У період активного цвітіння тримати вікна зачиненими. При виході на вулицю слід надягати захисну маску. Частіше прибирайте у будинку, приберіть всі килими і паласи. Намагайтеся не накопичувати в помешканні пил. Папір, книги, що зберігаються довго, дуже багато збирають пилу, що також може стати причиною алергії.

При алергії слід змащувати свіжовичавленим соком алое слизову оболонку носа 3-4 рази на день. Віджати сік зі свіжого кореня. Приймати по 1-2 ч. ложки 3 рази на день, за 30 хв. до їжі. 3-4 рази на день після їжі приймати кашку з однієї дольки часнику, розведену 1-2 ложками кип’яченої води. 1 л настою (або відвару) багна болотного на ванну води застосовувати для водних процедур при алергічних висипаннях на шкірі.

Розчинити 5-8 г мумійо на 0,5 л води. Приймати по 1 ст. ложці до їжі вранці та ввечері.

При алергії замість чаю і кави необхідно пити відвар череди. Настій квіток глухої кропиви. Взяти столову ложку квіток на склянку окропу, настоявши, закутавши, 30 хв. Процідити. Пити по 1/2 склянки 4-5 разів на день або по 1 скл. 3 рази на день у теплому вигляді. Застосовувати при алергічному висипі, кропив’янці.

05.05.2011Ольга ЯРОШ



Рівне-Ракурс №10 від 05.05.2011p. 
На головну сторінку