Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №501 від 19.05.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Бюджетні гроші

5 мільйонів на дорозі валяються

До “Євро - 2012” ще рік, а спритні підприємці вже повним ходом заробляють гроші на цій події. Реконструкція дороги “Київ-Чоп”, що проводиться на державні кошти в рамках підготовки до європейської першості, стала справжнім скарбом для однієї з рівненських будівельних компаній.

Вони отримали субпідряд на впорядкування прилеглої території автодороги на ділянках Дубенського та Радивилівського районів. В обов’язки входило облаштовувати під’їзди до будинків та з’їзди з траси, бордюри, зупинки для автотранспорту, пішохідні доріжки, зливні лотки тощо. Роботу будівельники виконали за всіма вимогами і стандартами. Проте, як-то кажуть, “закопати гроші”, і доволі значну суму, директору будівельної фірми таки вдалося.

Коли податкові міліціонери Рівненщини відпрацьовували контрагентів одного з “конвертаційних” центрів, серед них виявилася і “наша” будівельна компанія. Під час перевірки податківці додатково виявили ще з десяток фіктивних фірм з Луганської та інших областей.

Встановлено, що рівненська будівельна компанія отримувала будівельні послуги та будматеріали з Луганська від фірм, де відсутні будь-які технічні, транспорті та трудові ресурси. Аналогічна фіктивна фірма була і з Рівного, вона нібито надавала транспорт та будівельні послуги.

Насправді будівельні роботи фактично виконувалися власними силами за допомогою фізичних осіб, з якими тимчасово укладалися трудові угоди.

Відтак, за результатами документальної перевірки податківці виявили, що будівельна компанія приховала податків майже на 2,5 мільйони гривень. А через фіктивні фірми загалом проведено більше 5 мільйонів гривень.

Проти директора та головного бухгалтера будівельної компанії порушили кримінальну справу за ухилення від сплати податків в особ-ливо великих розмірах.

19.05.2011Любов РОМАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 19.05.2011p. 
На головну сторінку