Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №233 від 30.03.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Колонка оглядача

Чи стане жити краще після виборів?

Відповідь на це, здавалося б, банальне запитання цікавить нині всіх. Дійсно, - навіщо було віддавати свій голос, якщо обіцяне кандидатами »світле завтра» не настане вже на ранок після виборів?

Лідером у місцевих радах Рівненщини є БЮТ, який набрав близько 30 відсотків голосів мешканців області. Треба віддати належне місцевим активістам »Батьківщини». Працювали вони багато, повністю використали популярність »леді Ю» в області, і результат на виборах був очікуваний. Однак, як поведе себе депутатський корпус від БЮТ у радах різних рівнів – це вже питання. Дуже вже різні вони, ці депутати. Керівництву обласної та рівненської міської організацій партії дуже важливо буде зберегти дисципліну в депутатських лавах. Інакше перемога БЮТу може виявитися »піаровою».

Друге місце - це теж прогнозовано, - зайняв блок НСНУ із двадцятьма з гаком відсотками. Провладна, яскраво помаранчева партія з не менш яскравим лідером (обласним) Віктором Матчуком. Він разом зі своєю командою швидко налагодив роботу штабу, якісно »відпрацював» вибори. Але НСНУ завадили традиційна нелюбов жителів регіону до центральної влади та гострий конфлікт з доволі популярним у »помаранчевого електорату» губернатором Червонієм. До плюсів можна віднести те, що Матчук - досвідчений політик і вмілий організатор, - у змозі перетворити фракції НСНУ в радах у реальну боєздатну силу, не рахуватися з якою неможливо.

Третє місце – »бронза» місцевих перегонів - у Блоку Костенка та Плюща, – трохи більше 10 відсотків. Результат для цього новоутворення супердобрий, але... для Верховної Ради замалий (блок і в цілому по державі провалився). І все ж губернатор Василь Червоній ще раз довів, що має авторитет в області, - інакше за відверто слабкий політичний проект могли не проголосувати і 2 відсотки виборців.

Впевнено проходять у ради соціалісти та регіони. Обидві сили можуть грати роль як опозиції, так і молодших партнерів у регіональних коаліціях. У будь-якому випадку, життя наше після виборів цілком залежатиме від дій тих, кого вибрали. Є надія, що обійдеться без цінових та інших експериментів над електоратом, на які так багатий був минулий рік. Втім... останні новини невтішні: ринок прогнозує чергове підвищення ціни на бензин. Що далі?..

30.03.2006Володимир КОНЄВ



Рівне-Ракурс №10 від 30.03.2006p. 
На головну сторінку