Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №514 від 18.08.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#У місті

Рівняни вимагають, а депутати не поспішають

За п’ять днів, а саме стільки часу на майдані Незалежності у Рівному стоять намети опозиційних партій, свої підписи під вимогою звільнити лідерів української опозиції та припинити політичні репресії поставили понад 5 тисяч рівнян.

За словами депутата Рівнеради від ВО “Батьківщина” Марії КОНОЩУК, у наметах знаходяться депутати їх фракції і вдень, і вночі. Роздають людям листівки, інформаційні бюлетені та газети, де описуються події з судилища над лідерами опозиції.

Активісти “Батьківщини” та інших політичних партій переконані, що стоятимуть у наметах до тих пір, доки ця влада не припинить знущатися над українським правосуддям і не випустить з в’язниць лідерів опозиції Юлію Тимошенко та Юрія Луценка.

Натомість депутати міської та обласної ради не можуть навіть зібрати кворуму, аби висловити своє невдоволення Президенту. Позачергове засідання Рівненської міської ради, заплановане на 12 серпня, зірвалося через низьку кількість присутніх обранців. Його ініціаторами виступили представники із фракцій ВО “Батьківщина” і ВО “Свобода”. Однак для початку роботи, тобто кворуму, не вистачило всього лише двох депутатів. З 31 депутата, які напередодні підтвердили свою присутність, на сесію прийшло лише 26. Між тим, єдиним питанням, яке мали розглянути присутні, було звернення міської ради з приводу політичних переслідувань в Україні.

Того ж дня ВО “Свобода” розповсюдила інформацію про те, що обранці не з’явилися на засідання через вказівки своїх вищих керівників, а сезон відпусток, на який дехто посилався виправдовуючись, тут не до чого.

Фіаско закінчилася і спроба зібрати депутатів обласної ради. На позачергову сесію прийшло менше третини народообранців - 29 чоловік. Відтак, звернення до Президента України та Генерального прокурора щодо політичних репресій в Україні зачитували на вулиці біля будівлі обласної ради.

18.08.2011



Рівне-Ракурс №10 від 18.08.2011p. 
На головну сторінку