Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №518 від 15.09.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Випадкова зустріч

АЛКОГОЛІЗМ ЛІКУЄТЬСЯ... ВЕРБОЮ

Після того, як у неділю закінчився мітинг опозиції, автор вирішив пройтися центром міста. Увагу привернула сором’язливо всміхнена жіночка у хустині, яка продавала книги та якусь газету.

Загадкова жіночка виявилась послідовницею вчення Гарафіни - Марії Маковій, народознавця та фітотерапевта.

- Я раба Божа Зінаїда, - представилася жіночка (прізвище попросила не називати). - Звідки беруться біди? Від незнання Біблії та давніх трав.

Це заінтригувало автора, і я запитав, а як, наприклад, травами лікувати алкоголізм?

- Пияцтво можна підлікувати вербою, - відповіла Зінаїда. - “Вербу садили біля криниці, щоб у роду не було п’яниці” - каже про славне минуле українська приказка. Це взагалі моє улюблене дерево - верба. Любов до нього у моєму серці. Алкоголіка також можна побити гілочкою верби, освяченої у Вербну неділю (свято за тиждень до Пасхи).

- Українці здавна любили вербу, робили із неї колисочки, тин, кошики, - натхненно продовжила раба Божа Зінаїда. - Якщо болить спина, також потрібно постояти під вербою. “Верба біля брами - Господь із нами”, - говорить інша народна мудрість.

Наостанок раба Божа настійливо порекомендувала ходити у церкву (сама відвідує Подвір’я), і на прощання хитро, але доброзичливо посміхнулася...

15.09.2011Олесь ПОЛІЩУК



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2011p. 
На головну сторінку