Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №525 від 03.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#До теми

Чим харчуються діти?

Для того, щоб зарадити харчовим отруєнням дітей на Рівненщині, фахівці управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області здійснюють перевірки шкільних та дошкільних навчальних закладів.

- Незважаючи на те, що спеціалісти управління попереджують навчальні заклади за десять днів, як це передбачено законодавством, про перевірку - порушення вимог стандарту харчування мають місце, - розповідає начальник відділу контролю безпеки продовольчого та непродовольчого ринку управління у справах захисту прав споживачів у Рівненській області Ірина УДОВИЧЕНКО. - На сьогоднішній день здійснено перевірки трьох шкіл Рівного. Це навчальні заклади №22, 23 і 3. У кожній зі шкіл бралися зразки продовольчої сировини, якою харчуються діти, для проведення лабораторних досліджень.

У школах №22 і 3 порушень виявлено не було. Натомість у ЗОШ №23 спеціалісти управління зафіксували відхилення від норм установлених стандартів. Зокрема, якості не відповідала котлета м’ясна та виріб хліборобний “Крендель у цукрі”. Також у навчальному закладі був виявлений хліб із закінченим терміном споживання. Представники лабораторії пояснюють це тим, що у закладі не дотримувалися санітарних норм.

За виявлені порушення передбачається адміністративна відповідальність та застосування фінансових санкцій.

До кінця цього року працівники управління у справах захисту прав споживачів планують перевірити всі школи та дитячі садочки області.

У разі не вирішення питання по суті - споживачеві необхідно звернутися за адресою: м.Рівне, вул. Симона Петлюри,5.

03.11.2011Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 03.11.2011p. 
На головну сторінку