Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №526 від 10.11.2011p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Про таке ви ще не чули!

Булку з чаєм - НЕ МОЖНА!

Булку з чаєм - НЕ МОЖНА!

Всі знають, що окремі продукти щоденного харчування категорично не можна поєднувати, бо ми наражаємо свій організм на небезпеку. Однак перелік нижченаведених несумісних продуктів здивував навіть найпалкіших поборників за здоровий спосіб життя.

Огірок з помідором. Виявляється, що таке популярне поєднання цих двох овочів не рекомендоване. У свіжому огірку міститься аскорбінова кислота, котра знищує вітамін С, який є у помідорі. Достатньо кількох крапель огіркового соку, щоб знищити вітамін С у кількох кілограмах помідорів!

Кисломолочний сир з помідором. Це шкідливо для наших суглобів. Кислоти, що міс-тяться в помідорі та надають йому характерний смак, вступають у реакцію з кальцієм, на який багаті кисломолочні сири, утворюючи при цьому особливий осад. Регулярне споживання цих поєднаних продуктів може спричинити сильні болі в суглобах.

Риба із соняшниковою або кукурудзяною олією. Риба є цінним джерелом ненасичених жирних кислот Омега-3, які підтримують функціонування нервової системи, мають позитивний вплив на суглоби, а також зменшують ризик онкологічних захворювань. У свою чергу соняшникова та кукурудзяна олії містять кислоти Омега-6, які нейтралізують дію Омега-3, прискорюючи процес старіння організму. Тому їх не можна поєднувати, наприклад, під час смаження.

Вино з червоним м’ясом. Яловичина, свинина та дичина у поєднанні з червоним вином можуть призвести навіть до анемії. Дубильні речовини, які містяться у вині, значно обмежують поглинання заліза і його засвоєння організмом, а червоне м’ясо є найбагатшим джерелом цієї мінеральної речовини.

Дріжджова булка з чаєм. Дубильні речовини, що містяться у чаї, негативно впливають на поглинання білка, обмежують засвоєння магнію, кальцію, міді, цинку та заліза. Чим міцніший настій, тим сильніша дія дубильних речовин. Дріжджі є багатим джерелом вітаміну В1, котрий підтримує дію нервової системи, і саме з цієї точки зору дріжджове тісто часто вважається дуже корисним. Але, на жаль, не у поєднанні з чаєм.

Картопля з маслом. Майже зовсім некалорійні продукти разом утворюють справжню “калорійну бомбу”. Картопля виступає джерелом вуглеводів, має високий глікемічний індекс і після її споживання зростає рівень глюкози у крові. Саме тому підшлункова залоза виробляє велику кількість інсуліну, щоб його знизити. Інсулін також відповідає за роботу жирових клітин, стимулюючи їх. Таким чином акумулюється майже увесь жир, який споживаємо у такому випадку.

10 натуральних продуктів, які допомагають схуднути

Хочете схуднути? Введіть у свій раціон продукти, які допоможуть позбутися зайвих кілограмів і досягнути омріяної фігури.

1. Грейпфрут. Ідеальний елемент дієти для тих, хто прагне схуднути. Містить багато пектину, котрий впливає на зниження рівня жирів.

2. Вода. Покращує водний баланс тіла, зменшуючи затримку надлишкової рідини. Також оберігає тіло від зневоднення, котре сповільнює обмін речовин і може призводити до переїдання. Зневоднений організм може плутати спрагу з голодом, що призводить до споживання додаткових зайвих калорій.

3. Салат. Низькокалорійний овоч, багатий на поживні речовини та вітаміни. Дозволяє також позбутися надмірної кількості рідини та жиру в організмі.

4. Корінь і зелень селери. Містить небагато калорій, а допомагає позбутися жирів.

5. Спаржа. Дозволяє утримувати відповідний водний баланс організму. Як природній сечогінний засіб дозволяє позбутися надміру рідини. Вважається також, що спаржа допомагає схуднути з огляду на свою низьку калорійність.

6. Яблука. Порівняльні дослідження показали, що в осіб, які з’їдають перед прийомом їжі цей фрукт, спалюється більше калорій i вони швидше втрачають вагу, ніж ті, хто відмовлявся від такої перекуски.

7. Яйця. Особи, які їдять на сніданок яйця, споживають загалом упродовж дня менше калорій, оскільки менше відчувають голод.

8. Мигдаль. Це не лише смачна перекуска, але також джерело білка, клітковини та корисних жирів. Щоденне споживання мигдалю стабілізує рівень цукру у крові, зменшуючи відчуття голоду.

9. Молоко. Молочні продукти з низьким вмістом жиру містять велику кількість кальцію, котрий відіграє важливу роль у процесі схуднення. Крім цього, вітамін D, який міститься в молоці, допомагає організмові поглинати кальцій і прискорює обмін речовин.

10. Пісне м’ясо. Індичатина, курятина чи теляча полядвиця містять дуже багато білка необхідного для формування м’язів. Дослідження доводять, що особи з більшою масою м’язових тканин спалюють більше калорій, навіть під час відпочинку.

10.11.2011Підготувала Тетяна ХВИЛЬ



Рівне-Ракурс №10 від 10.11.2011p. 
На головну сторінку