Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №534 від 05.01.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сюрприз

Бездомна, безрука ткаля

Бездомна, безрука ткаля

Неприємним сюрпризом для рівнян, що мешкають у районі вулиці Гагаріна, розпочався новий рік. Невідомі понівечили монумент радянської ткалі, який знаходиться у сквері навпроти МПК “Текстильник”. Варто зазначити, що на цьому монументі неодноразово з’являлися різні надписи і малюнки, та цього разу діло тільки цим не обійшлося - у радянської ткалі відрізали руку. Та кому знадобилася ця частина тіла і, головне, для чого, залишається під запитанням.

Колишній директор МПК “Текстильник” Микола Панащук розповів, що монумент ткалі створено 1976 року Льонокомбінатом як символ центру ткальства. Виготовлений він із пластин латуні. Також пан Микола повідомив, що відрізана рука приблизно заважить 20 кг, а її ціна становитиме біля 300 гривень.

На запитання, кому належить споруда і хто має її доглядати, відповіді не знайдено. Адже до 2007 року пам’ятка рахувалася на балансі МПК “Текстильник”, а коли землі навколо міського палацу культури забрали, виявилося, що монумент ткалі ніде не обліковується.

Як повідомив редакцію Тарас Максименко, нинішній директор МПК “Текстильник”, працівники закладу культури виконали свій громадянський обов’язок та повідомили правоохоронні органи про скоєне. Хоча із заявою до міліції, за словами правоохоронців, ніхто не звертався.

Хотілося б зазначити, що у Рівному незабаром можуть з’явитися три нових пам’ятники. Зокрема, розробляється проект співаючого бурштинового янгола, також у планах пам’ятники дітям підземелля та мітингувальнику. Але чи потрібні нам нові пам’ятні споруди, якщо ми не можемо привести до ладу ті, що вже маємо. Чому ж влада знаходить кошти на нові пам’ятники, а існуючі стоять занедбаними і руки до них ніяк не доходять?

05.01.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 05.01.2012p. 
На головну сторінку