Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №559 від 05.07.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Законодавство

Допомогу збільшили

Щомісячна грошова допомога особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним буде виплачуватись у розмірі мінімальної заробітної плати.

З метою підвищення рівня соціального захисту інвалідів І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу та сімей, які здійснюють догляд за ними 22 травня 2012 року Верховна Рада України прийняла Закон України “Про внесення зміни до ст.5 Закону України “Про психіатричну допомогу”.

28 травня 2012 року Кабінет Міністрів України затвердив постанову №477, якою передбачається внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 серпня 2000 року №1192 “Про надання щомісячної грошової допомоги малозабезпеченій особі, яка проживає разом з інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, який за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, на догляд за ним”.

Зазначеними нормативно-правовими актами передбачено підвищення розміру допомоги особі, яка здійснює догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, з метою забезпечення його проживання у сім’ї з 10% прожиткового мінімуму до рівня мінімальної заробітної плати.

Відтепер право на таку допомогу матимуть сім’ї, доходи яких не перевищують 3-х прожиткових мінімумів, встановлених для кожного члена сім’ї.

Розмір зазначеної допомоги розраховується як різниця між трьома прожитковими мінімумами на кожного члена сім’ї та середньомісячним сукупним доходом сім’ї за попередні шість місяців, але не може бути більшим, ніж мінімальна заробітна плата.

За визначенням права на призначення допомоги на догляд за інвалідом І чи ІІ групи внаслідок психічного розладу, громадяни можуть звернутися до органів праці та соціального захисту населення або уповноважених сільських, селищних рад безпосередньо за місцем проживання.

05.07.2012



Рівне-Ракурс №10 від 05.07.2012p. 
На головну сторінку