Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №565 від 23.08.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Лиходійний вітер

У ніч з 20 на 21 серпня 44 населених пункти Рівненської області були знеструмлені через негоду. Найбільшої шкоди буревій завдав лініям електропередач у північних районах. Через дощі, зливи та сильні пориви вітру спрацювала система захисту ліній електропередач, тому населені пункти залишилися без світла. Впродовж дня бригади ПАТ “АЕС Рівнеобленерго” працювали у посиленому режимі і відновили електропостачання споживачам Дубровицького, Рокитнівського та Зарічненського районів.

Фермери вийшли на майдан

Мед, молоко та овочі - саме такий крам з 21 серпня продаватимуть на ярмарку в центрі Рівного. Ним торгуватимуть фермери краю, які нещодавно об’єдналися під брендом “Волинський екологічний продукт”. Ці агровиробники зобов’язалися постачати лишень якісні екологічно чисті харчі. Тож фермери ярмаркуватимуть із 21 по 26 серпня на майдані Незалежності. Вони продаватимуть власну продукцію без посередників, а рівняни у свою чергу зможуть купувати харчі за ціною виробника, розповів голова асоціації фермерів та приватних землевласників області Дмитро Українець.

“Блага вість”

На Батьківщині української Першокниги лунатимуть церковні співи. Їх виконуватимуть колективи з усієї Рівненщини. Послухати їх можна буде 2 вересня. Тим часом невдовзі минає рік відтоді, як в області відкрили культурно-археологічний центр “Пересопниця”. За цей час він перетворився на осередок культурних подій, в якому відбуваються фестивалі, презентації і де працюють археологи. З моменту відкриття тут побували понад 70 тисяч туристів, географія яких доволі широка. Це і жителі різних регіонів України, і громадяни країн СНД, і представники діаспори. Водночас за рік на теренах Пересопниці, де багатий культурний шар, виявили понад 1000 артефактів. Серед них є й доволі рідкісні експонати, які нині можуть побачити відвідувачі.

23.08.2012



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2012p. 
На головну сторінку