Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №568 від 13.09.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

За молоко платитимуть більше

На Рівненщині постійно моніторять закупівельні ціни на молоко, констатують у Головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації. Так, у серпні селянам за один кілограм молока платили лише 1,7-1,8 гривні, тоді як у торговельній мережі один літр молока вартує 8 гривень. Тож керівництво області неодноразово зверталося до профільного міністерства та Кабміну з проханням на державному рівні розробити єдиний порядок встановлення мінімальної закупівельної ціни на молоко. Відтак, Кабінет Міністрів України прийняв постанову, згідно з якою закупівельна ціна на молоко другого ґатунку (його найчастіше заготовляють у населення) повинна бути не нижчою, ніж 2 гривні 20 копійок за один кілограм. Відстежуватиме ситуацію на ринку молока державна інспекція з контролю за цінами спільно з облдержадміністрацією.

Пільговики отримали автомобілі

Ключі від авто “СЕНС” та “Geele” дев’ятьом жителям області вручила заступник голови ОДА Світлана Сад. Відтак, новенькі авто отримали п’ятеро інвалідів-чорнобильців, які перебували на пільговій черзі. Їм транспорт дістався безкоштовно. Натомість четверо інвалідів з дитинства, які забезпечуються спеціальними автомобілями за загальною чергою, отримали авто, сплативши 30 відсотків їх вартості, розповів заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення Руслан СИВИЙ. Серед власників авто - жителі Рівненського, Млинівського, Дубровицького районів, а також Володимирця, Сарн, Зарічного та Костополя. Це не перші авто, які цьогоріч отримала Рівненщина. Новий транспорт місяць тому передали дев’ятьом інвалідам війни. До того ж, до кінця року в область надійде ще 11 автомобілів для пільговиків краю.

Шість медалей

У Лондоні завершилися Параолімпійські ігри - останньою нагородою для українців стало срібло футболістів. За команду грав і рівнянин Ігор Косенко. До речі, саме він 8 років тому вперше в історії краю привіз золоту нагороду із найпрестижніших спортивних змагань. Бронзову нагороду в останні дні змагань здобула плавчиня Ярина Матло. Вона стала третьою на дистанції 100 метрів брасом. Таким чином у параолімпійській скарбничці спортсменів із Рівненщини 6 медалей: дві золоті (у дзюдоїстів Олександра Косінова і Давида Хорави), одна срібна (у футболіста Ігоря Косенка) та три бронзові (у дзюдоїсток Наталії Ніколайчик і Юлії Галінської, а також плавчині Ярини Матло).

Завезли зерно

На сертифіковані склади Рівненщини завезли майже 33 тисячі тонни зерна. Це 75 відсотків того обсягу, який передбачений у форвардних контрактах. Таким чином, на зерноскладах області на сьогодні зберігається 31,9 тисячі тонн пшениці та 800 тонн жита. Загалом в області форвардні контракти уклали 13 агровиробників. Згідно з договорами, вони реалізують до державного інтервенційного фонду більше 43 тисяч тонн зерна. Це більше, ніж торік, підсумовують у головному управлінні агропромислового розвитку, адже у 2011 році за форвардними контрактами заготовили 38 тисяч тонн зерна.

13.09.2012



Рівне-Ракурс №10 від 13.09.2012p. 
На головну сторінку