Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №571 від 04.10.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Допомога

Похилий і захищений

Дводенний захід зібрав у Пущі-Озерній представників громадських об’єднань із нагоди Міжнародного дня людей похилого віку та Дня ветерана з усіх областей, у тому числі й Рівненщини. Відкрив Другий Всеукраїнський форум ветеранів Президент України Віктор Янукович.

Тим часом Прем’єр-міністр України Микола Азаров анонсував чергове посилення соціального захисту ветеранів у наступному бюджетному році. Зокрема, з 1 січня Кабінет Міністрів прирівняє пільги учасників бойових дій та інвалідів Великої Вітчизняної війни ІІ та ІІІ групи до рівня пільг, якими користуються інваліди війни І групи. Крім того, уряд має намір у 2013 році збільшити розмір надбавок до пенсій для дітей війни. На це у проекті бюджету Кабмін передбачив на понад 600 мільйонів гривень більше коштів, ніж цьогоріч. Ще на 1 мільйон гривень будуть збільшені витрати на підтримку громадських ветеранських організацій.

Тим часом на Рівненщині бюджетна підтримка зросла вже цьогоріч. Так, з обласної казни для статутної діяльності ветеранських організацій зарезервували 300 тисяч гривень, а це на 17 відсотків більше, ніж у 2011 році. Крім того, очільники районів і міст отримали доручення передбачити в місцевих бюджетах видатки на фінансування первинних ветеранських організацій, зарезервувавши більші суми, ніж торік (250 тисяч гривень з обласної казни та 390 тисяч гривень із місцевих бюджетів).

Тим часом Василь Берташ та його заступниця Світлана Сад відвідали підопічних стаціонарного відділення Рівненського районного територіального центру соціального обслуговування, що у селі Дядьковичі Рівненського району. Нині тут проживає 36 літніх людей, 18 з яких - лежачі. Найстаршій підопічній - бабусі Надії - 93 роки. Старенькі розповіли очільнику області, що усім задоволенні: доглядом, харчуванням, медобслуговуванням. Продемонстрували обновки на зиму - теплий одяг та взуття.

Нині на Рівненщині 21 територіальний центр соціального обслуговування населення (5 - у містах, 16 - у сільській місцевості). При 10 таких закладах функціонують стаціонарні відділення, де проживають одинокі громадяни, люди похилого віку, інваліди. Загалом по області таких підопічних налічується майже три сотні. Утримання одного мешканця обходиться в 2850 гривень щомісяця. Тут враховане і чотириразове харчування, і кваліфікована медична допомога та догляд.

04.10.2012



Рівне-Ракурс №10 від 04.10.2012p. 
На головну сторінку