Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №577 від 17.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сесія

У Рівнераді буде нова плазма

Більш ніж 200 тисяч гривень витратили депутати Рівнеради на бездротову систему голосування “Рада”, та ось уже другу сесію міської ради депутатам доводиться таки збирати лічильну комісію й голосувати руками.

Як виявилося, система зовсім не налаштована до роботи, через це відбувається постійний збій при голосуванні. Адже якщо хтось із депутатів натисне кнопку на секунду раніше відведеного часу для голосування, система автоматично дає збій. А така ситуація, як показали два останні сесійні засідання, відбувається досить часто. Народні обранці всю провину перекладають на не оснащеність системи звуковим сигналом.

- Наскільки придатною до роботи є система “Рада”, ми вивчали на комісії, - зазначає депутат Рівнеради Олександр ЧУБАЙ. - Аби перевірити, чи правильно відображає система результати, було створено групи для кожної категорії голосування - “за”, “проти”, “утримався” - при перевірці результати 100% правильні. Варто зазначити, що є технічний збій, причину якого ми не можемо зрозуміти. Тобто, у будь-який момент відбувається збій системи і скільки б не переголосовували це питання - збій повторюється. Та якщо перейти до наступного питання, а потім повернутися до того, де відбувся збій, голосування проходить правильно.

Окрім того, виявляється, минулого разу система працювала на частоті, яка вносила перешкоди у приміщенні. Тому частоту змінили, але і це не допомогло.

- Нам необхідно викликати спеціалістів і нехай вони розбираються, в чому проблема. Бо виходить щось незрозуміле - на тестуванні система працює, а на сесії - ні, - зазначає міський голова Рівного Володимир ХОМКО.

Також Володимир Хомко зазначив, що якщо спеціалісти не розберуться з проблемою, то міський голова обіцяє через суд стягнути гроші, і попередити колег з інших міст, щоб не мали справ з цією фірмою.

Окрім того, депутат Рівнеради Станіслав Рязанов попросив встановити додатковий екран до системи. А на це, за словами чиновників, необхідно 30 тисяч гривень.

17.11.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 17.11.2012p. 
На головну сторінку