Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №579 від 29.11.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини області

Міжнародних статус рівненських боліт

Кабінет Міністрів надав кільком водно-болотним угіддям, у тому числі й в Рівненській області, міжнародний статус (розпорядження Кабінету Міністрів України від 24.10.2012 №818-р).

Зокрема, уряд вніс до списку водно-болотних угідь міжнародного значення Біле озеро та болото Коза - Березина (Володимирецький район), болотний масив Сира Погоня (Рокитнівський район) та болотний масив Сомине (Сарненський район). Всі вони входять у склад Рівненського природного заповідника.

Більше, ніж торік

Протягом листопада жителям області виплатили 413 мільйонів 500 тисяч гривень пенсій. Середній розмір однієї виплати становив 1245 гривень, що майже на двісті гривень більше, ніж торік.

Вшанували пам’ять

Поминальні панахиди, мітинги-реквієми, покладання вінків й квітів, а також композиції із житніх та пшеничних колосків до пам’ятних знаків жертвам голодомору, хвилини мовчання та інші жалобні заходи провели в усіх населених пунктах області. Біля Свято-Покровського собору присутні пом’янули жертв хвилиною мовчання та виклали символічний хрест із свічок на подвір’ї собору. А коли стемніло, краяни запалили свічку пам’яті у власних оселях на знак скорботи за мільйонами померлих у ті страшні роки.

Новий голова

На засіданні чергової сесії Радивилівської районної ради шостого скликання депутати обрали головою районної ради свого колегу - депутата представника партії “Фронт Змін” Олександра Пастуха, який до цього працював начальником відділу маркетингу ДП “Радивилівський комбінат хлібопродуктів”. За результатами таємного голосування за обрання головою Олександра Пастуха проголосувало 29 депутатів, “Проти” - 7, недійсних бюлетенів - 3.

Кандидатура Олександра Пастуха виявилася найбільш компромісною, його підтримали не лише члени опозиційних фракцій, а і депутати - члени фракції “Партія регіонів”.

Всьоме голова

25 листопада місцеві рухівці області одностайно обрали Валентина Королюка головою Рівненської обласної організації НРУ. До слова, вже всьоме. Як відомо, Валентин Королюк склав повноваження голови РОО НРУ у зв’язку з участю у виборах. Наступного дня після виборів Валентин Королюк написав заяву про його поновлення.

Отримали слухові апарати

Десятьом дітям Сарненського району, які мають проблеми зі слухом, закупили слухові апарати. Їх придбали за кошти району в рамках проекту “Діти Сарненщини”. Цьогоріч для допомоги дітям, що мають проблеми зі слухом, виділили 40 тисяч гривень.

Загалом слухових апаратів потребує 18 діток. Ті, хто не отримав їх минулого тижня, одержать до кінця цього року. Ціна кожного апарату різна.

29.11.2012



Рівне-Ракурс №10 від 29.11.2012p. 
На головну сторінку