Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №582 від 20.12.2012p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Під завісу

Зарплату дадуть!

На новорічні свята медики та вчителі не залишаться без грошей. Саме для вирішення цього питання на позачергове засідання зібралися депутати Рівненської міської ради. На порядку денному всього три питання, основне з них - затвердити зміни “Про бюджет міста Рівне на 2012 р.”

На кінець року Рівне отримало близько тринадцяти мільйонів гривень. Кошти підуть на заробітну плату вчителям та лікарям та на погашення заборгованості з різниці в тарифах за тепло- та водопостачання. Голосувати за це питання депутати Рівнеради почали по-різному.

- Сесія, на якій ми затверджуватимемо бюджет, буде 27 грудня, але ми змушені були провести позачергове засідання, аби вчителі та медики не залишилися без заробітної плати у грудні, - зазначає міський голова Рівного Володимир ХОМКО. - Ми одне з не багатьох міст, яке не має жодних проблем із проплатою захищених статей. Ми просто заклали більше коштів на заробітну плату. Звісно, нам не вдалося зробити так багато, як ми планували, в комунальній сфері. Та нам вдалося перекрити зарплати.

Такий розподіл коштів підтримали 32 міські обранці.

- Сьогодні нам вдалося закрити питання щодо заробітної плати захищеним сферам - вчителям та медикам. Та найголовніше, що з державного бюджету виділена дотація на невідповідність тарифів по комунальних послугах. Тобто, ми повинні розуміти, що тарифи не покривають всіх витрат теплопостачальних та водопостачальних підприємств, - зазначає депутат Рівнеради Світлана БОГАТИРЧУК-КРИВКО.

А от голосували за відповідне рішення вже не руками, а за допомогою системи “Рада”, яка нарешті вперше запрацювала.

20.12.2012Юлія ГОЛИК



Рівне-Ракурс №10 від 20.12.2012p. 
На головну сторінку